Zvanično reagovanje navijačke skupine “Demoni” Visoko nakon dešavanja u Kaknju

U cilju istinitosti informacija objavljenih oko dešavanja u Kaknju prilikom gostovanja našeg kluba dužni smo javnosti ispričati našu stranu priče kako bi slika svega što se desilo bila potpuna i jasna.
U jednom od izvještaja iz Kaknja prije same utakmice navedeno je da smo uznemiravali građane bacajući boce na goste u jednom od objekata. Istina je da smo prolazeći kroz Kakanj u autobusu doživjeli psovke od strane prolaznika i istina je da je jedan naš navijač bacio bocu kroz prozor nakon čega je autobus zaustavljen i taj navijač je odmah priveden i pušten na kraju utakmice.
Na samom stadionu navijači Rudara su nas gađali kamenicama, a prilikom bakljade jedna je baklja doletjela i do naših navijača. Interesantna je i situacija u kojoj su iz Uprave Rudara uslovili ljude iz naše Uprave kluba kako svi navijači moraju doći na stadion sa već kupljenim ulaznicama, tako da smo iste kupili u Visokom.

Iz Kaknja se redovno vraćamo sa lošim iskustvima, napadima na naše igrače, Upravu, navijače, razbijenim autima, a zatim po ustaljenom scenariju stižu žalopoljke iz Kaknja kako smo upravo mi odgovorni za sva dešavanja oko loše organizacije utakmice. Ovoga puta su otišli i korak dalje pa u svom saopštenju priču sa terena i tribina sele i na politički teren pokušavajući tako razvodniti istinu i stvarni problem, a to je fizički napad na naše legitimne predstavnike kluba i igrače. Mi kao najvatreniji navijači deset minuta prije utakmice po ranijoj policijskoj praksi smo napustili stadion.
Kako je moguće da sa svakog gostovanja nosimo samo drugačija i lijepa iskustva, a tako je i u Visokom. Prošle sezone smo ugostili Red Army u našem Fan Shopu, dali im poklone i sve to u utakmici koja nam je značila i koju smo izgubili i sportski podnijeli taj poraz. Zatim Red Dragonsi iz Gradačca koji su nas dočekali sa osvježavajućim napitcima, u Travniku smo na kraju utakmice nakon poraza zajedno sa domaćim navijačima pjevali “Jedna si jedina”. Zar ovo nisu pokazatelji koji svakom normalnom ukazuju da je epitet huliganstva na “domaćinima” iz Kaknja koji huligane imaju i u redovima svog Upravnog odbora i zvaničnog osoblja koje ispred svlačionica dočekuje gostujuće igrače i fizički ih napada!? Zar se jedna bačena boca iz našeg autobusa i privedeni navijač koji je to uradio može porediti sa razbijenom glavom našeg igrača Hrelje ispred svlačionice!?
Ovo je naše zvanično saopštenje koje objavljujemo u cilju istinitog informisanja, i nemamo se namjeru i dalje medijski prepucavati.

MARKETING

Komšije vidimo se u petom kolu drugog dijela prvenstva.

Scroll to Top