Ištuk i Beganović zadovoljni remijem

Rudar i Bosna su remizirali na stadionu Pod Vardom u okviru petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigravši 1:1. Evo šta su o rezultatu i utakmici rekli treneri obe ekipe.

ako su domaći ispustili priliku da na domaćem terenu pobjedom u komšijskom derbiju ”preteknu” Bosnu na prvoligaškoj tabeli u taboru zeleno-crnih su bili zadovoljni remijem na kraju susreta.

-Derbi je opravdao očekivanja svih nas i mislim da je mogao zadovoljiti preko 2.000 navijača koji su došli da posmatraju susret po ovom vremenu. Moram priznati da je Bosna u prvom poluvremenu imala inicijativu i da je zasluženo došla do vodstva, a mi smo tek poslije gola krenuli da igramo onako kako smo zamislili i čak smo mogli i da dobijemo utakmicu, ali sreća nije bila na našoj strani. Možda i nismo zaslužili jer nismo svih 90 minuta bili na nivou. Mislim da je na kraju ovo realan rezultat i mi možemo biti zadovoljni, rekao je nakon susreta trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović.

 

rener gostujućeg tima Ivo Ištuk je takođe zadovoljan remijem u komšijskom derbiju:

-U prvom poluvremenu smo imali terensku inicijativu, ali nismo uspjeli dati gol. U drugom poluvremenu so dali gol iz dobre akcije, a Rudar je onda ”navalio” dugim loptama na sve ili ništa. Sjajna utakmica, borbena i što bi se reklo živa. Mi smo tražili drugi gol iz kontre, Rudar je dao gol i imao još nekoliko prilika, ali mi smo zadvoljnji što nismo izgubili u derbiju, rekao je šef stručnog štaba visočke Bosne Ivo Ištuk.

Visočka Bosna je sa novim bodom ”pala” na drugu poziciju i sada ima 11 bodova, dva manje od lidera Zvijezde. Rudar je i nakon ovog remija ostao na trećoj poziciji sa 10 osovojenih bodova, a u narednom kolu Kakanjci će na gostovanje Iskri u Bugojno koja je u ovom kolu poražena na domaćem terenu od Slavena. Na drugoj strani Visočani će u derbiju šestog kola na stadionu Luke ugostiti mostarski Velež.

Edis Škulj/KakanjLive

Scroll to Top