Saopštenje za javnost UO NK Bosna Visoko

Povodom jučerašnje utakmice odigrane u Kaknju, na stadionu „Pod Vardom“, imamo potrebu da iskažemo nekoliko činjenica.

Nemile scene koje su se događale poslije utakmice ekipa Rudara i Bosne, za koje ste mogli pročitati na brojnim portalima, nisu za fubalskih terena! Ne ulazaći u tematiku verbalnih uvreda, jer su uvrede svakodnevnica na terenima u BiH (sve ekipe, igrači, Upravni Odbori itd. Su već navikli na ovakve stvari, kako od gostujućih, tako i od domaćih navijača), ne možemo prihvatiti situaciju u kojoj su naši igrači i predstavnici kluba napadnuti ispred svoje svlačionice. Postavlja se pitanje „Šta je to radila policija i šta su to radili zaštitari?“, jer se naša ekipa u tim trenutcima nije osjećala sigurno na stadionu u Kaknju.

Čitajući saopštenje FK „Rudar“ Kakanj, uvidjeli smo da su naši predstavnici okrivljeni za incident na stadionu. Zaista nismo sigurni ko je pisao saopštenje i po čijem nalogu, ali je nekoliko stvari zaista ne logično.

1. Tzv. „lažne“ akreditacije NK „Bosna“ su nosili djelatnici kluba, Mirza Laletović – sportski direktor, Melvin Ahmetović – sekretar, Alen Burić – Komesar za bezbjednost, Mirza Husić – kondicioni trener… Inače, praksa na terenima širom Lige je da ove osobe ne posjeduju nikakve iskaznice, ali NK „Bosna“ sa ovim „lažnim iskaznicama uvijek obilježava ljude, koji imaju funkciju u klubu.

2. Kako je moguće, da pored tolikog broja policije i redara, jedan „navijač“ zaluta do svlačionice našeg kluba, te da pritom kišobranom udari nekoliko osoba iz našeg kluba?

3. U situaciji kada se naši igrači, stručni štab i članovi UO povlače u svlačionicu i zatvaraju vrata od iste, kako bi bio spriječen daljnji konflikt, policija, po naredbi ko zna koga, nasilno ulazi u svlačionicu, te razvaljuje vrata.
Živo nas interesuje, a prema saopštenju FK „Rudar“, zašto bi naši igrači razvalili ta ista vrata, ako su se pokušali skriti od fizičkog obračuna?

Inače, u čitavoj ovoj situaciji se ponovno pojavljuje izvjesni Begovac, koji je prvi nasrnuo na članove našeg kluba. Ko se malo bolje sjeća prošlogodišnje utakmice, to je isti čovjek koji je naredio da se naši navijači maltretiraju i ne puste na stadion na vrijeme. Kako saznajemo, ovaj isti čovjek je već nekoliko puta pravio probleme tokom utakmica ekipe iz Kaknja (pesnicom udario predstavnika ekipe GOŠK-a, prije nekoliko godina).
Šteta je što jedan ovakav incident pokvario cjelokupnu atmosferu u i oko derbija. Dobra utakmica, korektna i nabrijana atmosfera na tribinama, kao i sve ostalo što bi trebalo da prati jedan ovakav derbi.

Moramo istači da su naši predstavnici dočekani korektno, te da smo sa većinom ljudi iz Rudara i proćaskali, te zaželjeli sve najbolje u utakmici, sa ljudima kao što su Emir Zaimović – predsjednik UO, Armin Bašić – sekretar, Elvedin Beganović – trener, te još X ljudi, sa kojima smo imali pozitivnu komunikaciju.

Za razliku od ekipe iz Kaknja, koja je hitro okrivila nas i naše igrače (zaista nismo sigurni po čijem naređenju), dajemo dobrovoljnu sugestiju da odstrane iz kluba ovakve osobe, kao što je taj izvjesni „Begovac“, jer mimo njegovog „cirkuzanja“, domaćini su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

UO NK „Bosna“ Visoko

Scroll to Top