Hajdarović i Hošić složni: Čeka nas pravi derbi u Kaknju

U okviru 5. kola Prve Lige FBiH, u Kaknju će se sastati stari znanci, FK “Rudar” Kakanj i NK “Bosna” Visoko. Utakmica koja će se igrati na stadionu “Pod Vardom” je uvijek bila nešto više od utakmice. Lokalni derbi, između ova dva kluba, zbog geografske blizine gradova, je uvijek donosio nešto novo. Vrlo često se dešavalo da su na ove derbije dolazili ljudi sa šireg područja, sarajevsko-zeničke kotline, a sve zbog izuzetnog naboja koji vlada na derbiju.

Član visočke ekipe Alidin-Dino Hajdarović je najbolje osoba za upitati o naboju koji vlada pred ovaj derbi, budući da je novi igrač naše ekipe, prošlu sezonu proveo upravo u ekipi iz Kaknja. S toga smo Dinu zamolili za kratak komentar o derbiju:

“Sigurno da neće biti lagana utakmica, poznavajući rivalitet između Bosne i Rudara, mislim da ce navijači uživati u jednoj lijepoj fudbalskoj utakmici. Mi se pripremamo kao i pred svaku utakmicu, bez obzira što se igra derbi, mi idemo rasterećeni u Kakanj i siguran sam da sa makismalnim pristupom, rezultat neće izostati.” – rekao nam je Dino, a mi smo ga još upitali o ambicijama za ovu sezonu.

“Kako prvenstvo bude odmicalo, biti će sve zanimljivije. Ima tu par ekipa koje pretendiraju za ulazak, ali vjerujte da je još isuviše rano o tome pričati. Mi smo kao ekipa spremni odgovoriti svakom zadatku koji pred nas bude postavljen. Ako se ukaže prilika za nesto više, zašto da ne, Bosna sigurno zaslužuje da se vrati u sami vrh BH fudbala.” – jasan je bio ovaj pouzdani i polivalentni fudbaler.

Igranje derbi utakmica je uvijek imalo svoju draž, bilo da su svjetski, državni ili lokalni derbiji. Priliku da igra najveći derbi u Bosni i Hercegovini, onaj sarajevski, između Sarajeva i Željezničara, je imao od skora novi trener našeg kluba, gosp. Dženan Hošić. Kao desna ruka šefa stručnog štaba, gosp. Ištuka, popularni “Hoša” nam je ponudio svoje mišljenje o nedjeljnom derbiju u Kaknju:

Utakmica, kao što i tabela pokazuje, će biti pravi derbi. U Kakanj dolazi lider prve lige, a naše je da se tako i postavimo, baš kao lider koji treba da igra svoju igru prepoznatljivu igru. Naravno da je to utakmica posebna za većinu igrača, i Bosne i Rudara. Na našim starijim igračima je da prenesu atmosferu i draž te utakmice, mada ne treba izgoriti u tome, pa da budemo kao prazan balon. Očekujem dobru, ali tvrdu utakmicu. S jedne strane je moj prijatelj Beganović, koji je već dugo tamo i ima dobru ekipu, a mi smo ekipa koja hoće da se nadigrava. Sutra cemo doći i reći da smo u Kaknju, a ne da dolazimo… Nesmijemo ni jednog trenutka podleći atmosferi ili mozda malo grubljoj igri domaćina, jer bi to bilo pogubno.” – oprezan je naš sugovornik.

Kao igraču koji je igrao mnogo teških utakmica, Dženanu Hošiću je cilj da i u trenerskim vodama napravi zapažene rezultate, a ovaj izuzetni gospodin, polahko koraća prema svom cilju.

Proveo sam 4 prelijepe godine u svom Famosu i napredovao zajedno sa igračima, koji zaslužuju svaki respekt, s obzirom u kakvim uslovima su igrali i kakve smo rezultate ostvarili. Došlo je vrijeme da i ja krenem naprijed, a mislim da sam našao pravu sredinu za takvo nešto. Prije svega ekipa koja se uklapa u moju fudbalsku filozofiju, uprava sa predsjednikom koja je prije svega ambiciozna i prijateljska, a na kraju čovjek uz kojeg sam i počeo neke prave fudbalske korake, Ivo Ištuk. Mislim da uz njega mogu dosta napredovati i naučiti se svim “finesama”, koje se kriju u ovom poslu. Od samog početka imam njegovu podršku i slobodu u poslu, na čemu sam mu zahvalan, kao i igračima koji su me primili veoma dobro. Na kraju, svima hvala, ali mjerilo rada u ovom poslu su rezultati, jer ako ih ne bude, dolazi rastanak, a ako je OK onda se svi slazemo.”

Za kraj je popularni “Hoša” poručio:

“Mi smo u Kaknju i čekamo…”

Napominjemo da se derbi utakmica igra sutra (nedjelja 03.09. (op.a.)), sa početkom u 16:30 na gradskom stadionu “Pod Vardom” u Kaknju. Ovim putem pozivamo sve simpatizere i navijače NK “Bosna” Visoko, da dođu u Kakanj i podrže našu ekipu.

Scroll to Top