Uščuplić: “Prednost je da igramo prvu utakmicu na našem stadionu”

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” danas je održana press konferencija Fudbalskog kluba Sarajevo uoči utakmice drugog pretkola Lige šampiona, u kojoj će Bordo tim snage odmjeriti sa poljskim prvakom Lechom iz Poznana.

Prisutnim novinarima obratio se trener prvog tima FK Sarajevo, Dženan Uščuplić.

“Ekipa Lecha je izuzetno kvalitetna i ja sam imao priliku da se uvjerim u to. Dosta su čvrsti i imaju i glavu i rep. Međutim, i mi imamo svoje metode i načine igre. Pokušat ćemo da napravimo kvalitetnu igru, da budemo maksimalno odgovorni i maksimalno skoncentrisani na terenu, te ćemo probati da napravimo spektakl od ove utakmice. Njihova najveća snaga leži u timskoj igri, jer nemaju nekih velikih imena, ali zajedničkom, timskom igrom, nadomješteni su svi nedostaci. Sarajevo je dovelo kvalitetne igrače koji su se dosta dobro uklopili. Imali smo priliku da se u ovih mjesec dana uigramo i budemo još čvršći što se tiče stoperskog para. Vidjet ćemo šta će biti. Primaran cilj iz pripremnih utakmica nije bio rezultat. Drago mi je da su svi igrači bili u dobrom stanju i nadam se da ćemo po zaslugama izabrati 18 najboljih igrača.”, rekao je Uščuplić, te dodao:

“Po mom mišljenju, prednost je da igramo prvu utakmicu na našem stadionu. Bio bih zadovoljan sa neriješenim rezultatom iz prve utakmice, a pristupit ćemo utakmici onako kako smo pristupali utakmicama i u posljednjih mjesec i po dana u prvenstvu. Igrat ćemo sa dosta kombinatorike, dosta trčanja i presinga i nadam se da ćemo biti na svom nivou, jer mi drugačije ne možemo igrati. Odbrana Lecha je slabiji dio njihovog tima, dok su prema naprijed puno kvalitetniji. Sarajevo ima malo problema sa povredama Leona Benke, Gojka Cimirota i Džemala Berberovića, ali oni će stisnuti zube i biti spremni za nastup.”

Medijima su se obratili prvotimci Sarajeva, Gojko Cimirot i Bojan Puzigaća.

“Mislim da se radi o veoma kvalitetnom protivniku, ali i mi imamo svoje kvalitete i nećemo se tako lako predati. Daćemo sve od sebe i vidjet ćemo šta će na kraju biti. Ja se nadam da ću uspjeti ponoviti dobru igru iz utakmice sa Borussijom, ali kažem, sve ćemo vidjeti sutra. Novi igrači su se sjajno uklopili, mi smo ih odlično prihvatili, tako da je atmosfera sjajna.”, rekao je Cimirot.

Realno, Lech je puno jača ekipa od nas, finansijski jača od nas. Mi igramo za svoj klub i državu, tako da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se boriti. Poznato je da Lech Poznan ima jednu od najvatrenijih navijačkih grupa. Čeka nas pun stadion i već je rasprodato preko 30 000 ulaznica za meč u Poljskoj. Mislim, mi igramo i u Sarajevu i u Poznanu, i mislim da možemo napraviti dobar rezultat na Koševu. Složio bih se sa šefom da bi neriješen rezultat bio dobar u sutrašnjoj utakmici. Njihovi mediji i cijela javnost je potpuno sigurna u prolaz protiv Sarajeva, tako da će veliki pritisak biti na Lechu u toj utakmici. Nama je lakše jer je Lech favorit. Ne treba se stvarati velika drama ni ako ne prođemo Lech, ali mi ćemo se truditi da ga prođemo. Ja bih izdvojio Marcina Robaka i Finca koji je stigao u klub, a prije nije igrao. Oni su favoriti, to je svakako jasno.”, izjavio je Puzigaća.

Scroll to Top