Sportske.ba izabrale najboljeg golmana Prve lige FBiH

Ekipa visočke Bosne trenutno je lider  na tablici Prve nogometne lige Federacije BiH, kolo prije kraja jesenjeg prvenstva, a gdje su visočke „karioke“ u 14 odigranih mečeva osvojili dvadeset devet bodova bodova, sa gol razlikom od plus deset 19:9.

Sigurno da za ovaj sjajan rezultat visočana čestitke pripadaju svim nogometašima (Džafić, Čabaravdić,Hrvat, Hrelja, Čiva, Cana, Kovač…), treneru Faruku Dediću,a gilnoj upravi ,navijačima, popularnim „Demonima“.

No, uz sve čestitke svim nogometašima koji su oblačili dres visočkih „karioka“ u ovih 14 odigranih kola, u visočkoj čaršiji svi ljubitelji nogometa slažu se da je vratar ekipe, iskusni Amir Bekan, dao ogroman doprinos liderskoj poziciji na tabeli.

Ovaj izvanredni čuvar mreže Bosne, visočki „panter“ u svojoj dugogodišnjoj karijeri branio je za Rudar iz Kakanja, Rudar iz Breze a nosio je i dres amaterske reprezentacije BiH.

Redakcija portala SPORTSKE.BA također je mišljenja da je Bekan obavio sjajan posao na golu Bosne i proglasila ga je najboljim golmanom prve lige Federacije BiH u jesenjem dijelu prvenstva ,a koji je u 13 mečeva u kojima je nastupao primio samo 8 golova, a u par  vrlo bitnih mečeva za njegov tim, bio je igrač utakmice, a što je doprinijelo liderskoj poziciji Bosne.

Tom prilikom  naš novinar Rešad Mamela uručio je danas u Visokom vrijedan dar  golmanu Bekanu-original golmanski dres slavnog Reala iz Madroda,  a koji je darovao proslavljeni nekadašnji nogometaš Galatasaraja, Rijeke, Trepče…a sada skaut u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj…i trener sa FIFA-nom „A“  licencom Feriz Ćelović-Feka.O velikom i zasluženom priznanju  golman Bekan je rekao sljedeće:

-Prvo da se zahvalim portalu Sportske.ba na ovom velikom priznanju. Ovo je veliki stimulans meni  da nastavim sa još boljim odbranama u proljetnom dijelu prvenstva i da pokušam sa svojim klubom izboriti plasman u Premijer ligu BiH. Sigurno da su za ovo priznanje zaslužne i moje kolege iz ekipe, jer da nije bilo njihovih sjajnih igara ne bi bilo ni ovog izuzetno vrijednog i dragog priznanja,a koje će biti na posebnom mjestu u mojoj kući. Također veliko hvala i  velikom igraču i  sportskom radniku Ćeloviću koji je i na ovaj način pokazao koliko želi pomoći bh.nogometu.

Scroll to Top