Sportske.ba “Džafić i Mujezinović” u timu kola

I u ovom 14. kolu Prve fudbalske lige FBiH, po običaju u Gračanici, gdje je domaće Bratstvo bilo apsolutni favorit u duelu protiv ekipe sa dna prvoligaške tabele, Radničkim iz Lukavca, desilo se veliko iznenađenje, gosti su savladali domaćine i tako ih udaljili od utrke za jesenju titulu.

Visočka Bosna nije dozvolila nikakvo iznenađenje, na svom terenu je sa “laganih” 2:0 savladala Novi Travnik. Na derbiju ovog kola u Gabeli, Gabeljani su do vrha napunili mrežu Orašja postigavši im čak pet golova, a u dosadašnjih 13. kola odbrana oraških Labudova je prmila samo devet golova. GOŠK se ovom pobjedom izravno uključuje u borbu za mjesto koje vodi u BH Telecom Premijer ligu BiH.

Ekipa Travnika je zabilježila petu uzastopnu pobjedu, ovaj put domaću protiv banovićke Budućnosti, pa su Travničani došli do druge pozicije na tabeli. Kakanjski Rudar i dalje “tone”, ovaj put i u Bihaću je nastavljena agonija Rudara, poraženi su od domaćeg Jedinstva, Bišćane je opet “spasio” svojim golom Anes Nuspahić.

Sloga je u Siminom Hanu, zabilježila minimalnu pobjedu, ali veoma važnu, protiv Čapljine. Dva susreta su završena bez golova, u Gradačcu, između Zvijezde i Veleža, te na Koševu, gdje je domaža Bosna Sema propustila priliku da mirnije završi jesenji sezone, dok su sa remijem nezadovoljni i domaća Zvijezda i mostarski Rođeni.

U ovom kolu postignuto je 20 golova, sudije su pokazale 46 žutih kartona i dva crvena, ukupno je bilo 2,200 gledalaca, najviše u Bihaću 800.

Idealni tim 13. kola, Sakib Brezičanin (Radnički), Mustafa Mujezinović (Bosna Visoko), Miljenko Bošnjak (GOŠK), Armin Jazvin (Velež) , Jasmin Šuntić (Goražde), Mirnes Salihović (Radnički), Anes Nuspahić (Jedinstvo), Idriz Džafić (Bosna Visoko), Admir Goloman (Travnik), Mirel Ibrahimović (Sloga,SH), Josip Ereiz (GOŠK).

Bosna Visoko-Novi Travnik 2:0 (Mujezinović 21’; Džafić 51’)

Travnik-Budućnost 2:0 (Jusufbašić (p) 44’, Goloman 81’)

Zvijezda-Velež 0:0

GOŠK-Orašje 5:1 (Bošnjak 5’,Mišić 23’, Ereiz 47’, Ramić (p) 58’, Dodig 69’; Lugavić 81’)

Bratstvo-Radnički 1:3 (Puturalić 39’; Salihović 38’, Ćosić 35’, Kasumović 40’)

Sloga-Čapljina 3:2 (Todorović 11’, Islamović 52’, Ibrahimović 78’; Jazvin 30’ (p) 57’)

Jedinstvo-Rudar 2:1 (Burnić 16’ Nuspahić 65’; Hajdarović 45+1’)

Bosna Sema-Goražde 0:0

Scroll to Top