Pogledajte novi izgled dresova FK Sarajevo

fksdes

FK Sarajevo će na proljeće nastupati u novim dresovima. Kako je objavljeno na Facebook profilu kompanije Haad, Bordo tim će nastupati u novom ruhu u nastavku prvenstva.

fksdes2

Jedna garnitura ima sivo-bijelu verziju, dok je druga u crno-bordo bojama. Pristalice Sarajeva nadaju se kako će uparvo u ovim dresovima igrači osvojiti naslov prvaka koji se čeka od 2007. godine. Vjeruju kako će pobjedama započeti “zlatno proljeće”.

Sivi dres je 10. dizajn u posljednje dvije godine koje je jedini bh. sportski brand Haad get a game proizveo za FK Sarajevo.

“Veoma sam sretan što iznova mogu iznjedriti dres FKS, upravo dres Sarajeva je i prvi dres koji sam dizajnirao, tako da kontinuitet postoji i daje velika krila meni kao autoru. Dizajn samog dresa je simbioza klupskih potreba i moje vizije u datom trenutku. Dres je zahtjevan dio sportske opreme, mora omogućiti igraču lakoću pokreta i udobnost i u istom trenu referirati misiju i identitet kluba, a da prati i estetsku notu. Sa svakom novom prezentacijom dresa ide i pritisak javnosti, fanovi obično uvijek imaju nešto za reći, hvale ili kude, svejedno. Zanimljivo je sve to i vrlo inspirativno“, izjavio je prvi čovjek jedine bh. sportske marke Adnan Hajrulahović.

klix.ba

Scroll to Top