Održana press konferencija na INEA stadionu u Poznanu

U press centru INEA stadiona u poljskom gradu Poznanu, gdje će se sutra, sa početkom u 20.45 sati odigrati utakmica našeg Sarajeva i domaćeg Lecha, održana je zvanična press konferencija Bordo kluba, na kojoj su se medijima obratili Šef stručnog štaba prvog tima, Dženan Uščuplić, kapiten tima, Ivan Tatomirović, te prvotimac, Haris Duljević.

U svom obraćanju, Uščuplić je istakao da će sutrašnja utakmica protiv prvaka Poljske biti izuzetno zahtjevna za naš Klub.

“Poslije utakmice u Sarajevu sam rekao da su naše šanse svedene na minimum, mada se ne predajemo niti jednog trenutka. Imali smo lijepo iskustvo prošle godine, gdje smo sve utakmice na internacionalnoj sceni kući izgubili, ali smo na strani pravili dobre rezultate. Nemamo razloga da se predajemo. Svi igrači koji su prijavljeni za Ligu Prvaka su u konkurenciji za utakmicu. Svi su spremni i željni da istrče na teren.”, izjavio je Uščuplić.

Kapiten tima, Ivan Tatomirović, naglasio je dobar karakter ekipe, koja se u prošlosti znala vratiti poslije rezultatskog zaostatka.

“Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od puta za utakmicu. Želimo da odigramo sutra jednu fantastičnu utakmicu. Sigurno je da utakmica Lecha u okviru lige, gdje su zabilježili negativan rezultat ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja kod nas. Međutim, dodatno smo optimistični jer smo vidjeli s čim oni raspolažu na Koševu, bez obzira na dva naivno primljena gola. Upoznali smo se dobro sa Lechom na utakmici na Koševu.“, kazao je Tatomirović, te dodao:

“Sarajevo se borilo protiv ružne tradicije kluba u Evropi. Napravili smo fantastične uspjehe u posljednjem periodu, a prošle godine smo dva puta bili pred eliminacijom na našem stadionu, ali smo u gostima pobjeđivali i to visokim rezultatom. To je naša zvijezda vodilja i tako svaki igrač treba da razmišlja. Nikada nije gotovo i imamo šansi sutra, ali je pitanje nas i naših glava kako ćemo ući u utakmicu.”

Na kraju, medijima se obratio i Haris Duljević, rekavši da će naši prvotimci uraditi sve, kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

“Želim da odigramo dobru utakmicu. Greške moramo smanjini na minimum i uz maksimalno zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat. Veliki broj gledalaca može biti samo dodatni motiv.”, rekao je Duljević.

Sarajevo gostuje Lechu sutra, sa početkom u 20.45 sati, a utakmica će biti u direktnom prijenosu na FACE TV.

Scroll to Top