Novo priznanje za NK Bosna: Tarik Šukrija golman, Mensur Džaviti trener 24.kola Druge lige Centar

Prema FB Pageu Druge lige Centar golman visočke Bosne Tarik Šukrija proglašen je za najboljeg golmana kompletnog 24.kola dok je trener NK Bosna Mensur Džaviti proglašen za najboljeg trenera 24.kola gdje je postavkom igre u derbiju kola u Zavidovićima nadigrao NK Krivaju (1:3).

Šukrija je prvo izabran u tim kola zajedno sa još jednim igračem Bosne Tarikom Zukićem, a tvorcu visočke sportske bajke Mensuru Džavitiju je ovo drugo priznanje nakon 16.kola kada je bio također proglašen za trenera kola u utakmici u kojoj je Bosna pobijedila FK UNIS u Vogošći (3:4).

Podsjećamo, NK Bosna je nakon devet odigranih kola proljetnog dijela prvenstva najbolja ekipa Druge lige Centar bez poraza sa 21 osvojenim bodom. Uz sve navedeno Bosna igra i najljepši napadački fudbal što pokazuje statistika gdje u prosjeku na jednoj utakmici padaju po 4,1 gola. Gol razlika Bosne u ovom drugom dijelu je 24:13, a sva ova statistika samo potvrđuje svu ispravnost odluka i procjena novog Upravnog odbora koji je fokus i povjerenje stavio samo i isključivo na domaće igrače i trenere koji su stopostotno opravdali sva njihova očekivanja.

Naredna utakmica je već sutra (srijeda, 08.05.) kada NK Bosna na stadionu Luke dočekuje ekipu NK Mošćanica. Prije ovog susreta Bosna je treća na tabeli sa osvojena 43 boda, dok su gosti iz Sarajeva na 12 mjestj sa 28 osvojenih bodova.

Utakmica se igra od 17:00sati, a ulaz je besplatan.

Visoko.co.ba / NK Bosna

Scroll to Top