Mensur Džaviti: Sutra protiv Mošćanice ćemo pokušati nastaviti ovaj nevjerovatan niz

Mensur Džaviti / NK Bosna

Visočka Bosna je najbolja ekipa proljetnog dijela prvenstva u Drugoj ligi Centar. Ima najviše osvojenih bodova (21) ispred Famosa i Žepča koji su osvojili po 19. Na polusezoni otpisani, bez trenera i bez “glavnih” igrača uz priželjkivanje “iskrenih navijača” da na stogodišnjicu fudbalske igre ispadnu i iz ove lige u koju će sasvim sigurno i zasluženo ući ekipa NK Liješeva, a da se to onda sportski i politički prikaže kao najveća blamaža kluba u istoriji.

 

 

Nasuprot tome novi Upravni odbor angažuje hrabrog domaćeg trenera Mensura Džavitija i smjelo i rizično se upušta u projekat oslanjanja samo i isključivo na domaće igrače koji su najmlađi tim u cijeloj ligi.

Na žalost tih “iskrenih” navijača desilo se sve suprotno od njihovih očekivanja. NK Bosna je najbolja u ligi, igra najljepši fudbal, nema poraza, osvaja bodove i u takvom ozračju dočekuje ekipu NK Mošćanica u 25.kolu od koje je, interesantno, i posljednji put izgubila u ovom prvenstvu još 14.10.2023.godine.

Nakon pobjede u derbiju prošlog kola zatražili smo i redovni komentar trenera Mensura Džavitija tvorca ove nove NK Bosna.

– “Vrlo teška i zahtjevna utakmica. Znali smo da igramo protiv jedne on najkvalitetnijih ekipa u ligi. Utakmicu smo otvorili dobro i vrlo brzo postigli gol i onda ponovo našom greškom i neiskustvom dozvoljavamo domaćinu da se vrati u igru.

Međutim drugo poluvrijeme smo pojačali tempo i sa dva gola na kraju potpuno zasluženo i slavili. Čestitke igračima koji iz kola u kolo pružaju sve bolje partije. Želim da se zahvalim i domaćinu na fer i korektnom prijemu.

Mi se već okrećemo Mošćanici gdje ćemo nastojati nastaviti ovaj nevjerojatan niz.” – rekao je za Visoko.co.ba Mensur Džaviti.

Utakmica NK Bosna – NK Mošćanica igra se sutra (srijeda) na Gradskom stadionu Luke u Visokom sa početkom od 17:00sati.

 

Ulaz za sve Bosnine domaće utakmice je besplatan.

 

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top