Danas igra Bosna!

Visočka Bosna je najbolja ekipa proljetnog dijela prvenstva u Drugoj ligi Centar. Ima najviše osvojenih bodova (21) ispred Famosa i Žepča koji su osvojili po 19. Na polusezoni otpisani, bez trenera i bez “glavnih” igrača uz priželjkivanje “iskrenih navijača” da na stogodišnjicu fudbalske igre u Visokom ispadnu i iz ove lige u koju će sasvim sigurno i zasluženo ući ekipa NK Liješeva, a da se to onda sportski i politički prikaže kao najveća blamaža kluba u istoriji.

Nasuprot tome novi Upravni odbor angažuje hrabrog domaćeg trenera Mensura Džavitija i smjelo i rizično se upušta u projekat oslanjanja samo i isključivo na domaće igrače koji su najmlađi tim u cijeloj ligi.

Na žalost tih “iskrenih” navijača desilo se sve suprotno od njihovih očekivanja. NK Bosna je najbolja u ligi, igra najljepši fudbal, nema poraza, osvaja bodove i u takvom ozračju dočekuje ekipu NK Mošćanica u 25.kolu od koje je, interesantno, i posljednji put izgubila u ovom prvenstvu još 14.10.2023.godine.

Utakmica se igra danas na stadionu Luke sa početkom od 17:00sati. Ulaz za sve Bosnine domaće utakmice je besplatan. Svi ste pozvani !

Dosadašnji rezultati NK Bosna:

FK UNIS – NK Bosna 3:4
NK Bosna – FK Borac 3:2
NK Igman – NK Bosna 1:2
NK Bosna – FK Famos 2:2
NK Nemila – NK Bosna 3:3
NK Bosna – FK Rudar 3:0 (Pf)
NK Moševac – NK Bosna 0:0
NK Bosna – NK Kolina 4:1
NK Krivaja – NK Bosna 1:3
NK Bosna ovog proljeća igra najjefikasniji i najjepši napadački fudbal o čemu govori i statistika. Od preuzimanja kluba od strane novog Upravnog odbora koji je imenovao za trenera Mensura Džavitija NK Bosna ima gol razliku 24:13, a što je u prosjeku 4,1 gol po utakmici što znači da visočka “žutoljubičasta djeca” igraju za gol više i to je još jedan od razloga zbog kojeg bi današnje poslijepodne trebali da provedete u Lukama i budete dio najljepše sportske priče koja se trenutno dešava u Visokom.
NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top