NK Bosna u prilici da osigura opstanak u ligi

NK Bosna Prvi tim Medium

Nakon što su u proteklom kolu bukvalno razbili ekipu Bratstva iz Gračanice te osvojili možda i 3 najvažnija boda u borbi za opstanak i tako ušli u seriju od 5 utakmica bez poraza, pred nogometašima Bosne je novi izazov u kojem definitivno mogu riješiti pitanje ostanka u Prvoj ligi Federacije BiH. Na stadion Luke sutra če u 17 h, na megdan žuto-ljubičastim, istrčati vrlo motivisana ekipa Jedinstva iz Bihaća koja je u proteklom kolu deklasirala ekipu Radničkog iz Lukavca rezultatom 6:1 i prema riječima njihovog igrača Arnesa Bešića u Visoko ne dolaze na izlet.

“U Visoko ne idemo na izlet ! Sigurno ćemo pokušati ostvariti povoljan rezultat, kako bi što prije osigurali opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Unutar ekipe odlična je atmosfera i ne vidim razlog da se ne vratimo u Bihać sa pozitivnim rezultatom. Mogu obećati da ćemo se boriti do posljednjeg sudijskog zvižduka – na kraju je zaključio Bešić za nkjedinstvo.com”

Ekipu Jedinstva, za razliku od jesenjeg dijela taakmičenja, sa klupe predvodi iskusni strateg Mehmed Janjoš, koji je od Općine Bihać dobio odriješene ruke i budžet od da Jedinstvo spasi od ispadanja u niži rang takmičenja, a dodatni motiv če imati i u činjenici da su u jesenjem dijelu prvenstva pretrpili poraz od ekipe Bosne na svom terenu rezultatom 1:2 (strijelci za Bosnu tad su bili Čabaravdić i Česa koji danas nisu u kadru visočkog prvoligaša).

Nogometaši Bosne ulaze vrlo optimistični u ovaj meč, najavljujuči da če bodovi ostati u Visokom i pored svih nedaća koje ih prate več godinu dana od kad su se vratili u ovaj rang takmičenja. Naime nije nikakva tajna da se nogometašima Bosne duguje plata za nekoliko mjeseci te da treniraju u jako lošim uvjetima. Mora se odati veliko priznanje ovim lavovima koji su često osporavani od strane neobjektvnih pojedinaca iz publike, iako ne primaju platu i na treninge dolaze o svom trošku iz Sarajeva i Zenice te drugih gradova, ovi momci su primjer kako se bori za svoj klub u najgorim trenutcima.

Njihove napore je ovih dana prepoznala Općinska načelnica Amra Babić, koja je obečala do kraja sedmice uplatiti određeni iznos na tekuče račune igrača, kako bi im se na taj nacin makar malo zahvalila na svom nesebicnom doprinosu u opstanku NK Bosna u Prvoj ligi Federacije. Pored toga, načelnica je uplatila i dio dugovanja prema savezu kako bi NK Bosna bar u tom dijelu imala čistu situaciju za nastavak takmičenja, uprava kluba joj se ovim putem zahvaljuje na pomoči.

Scroll to Top