Bosna – Jedinstvo 0:1 (0:0)

arnaut

www.visocani.ba : Stadion Luke. Gledalaca: 150. Sudija: Dario Karačić (Čitluk) 6,5. Strijelac: 0:1 Šahinović (74)-penal. Igrač utakmice: Kemal Hadžić (Jedinstvo) 7,5.

BOSNA: Bekan 6, Mujezinović 5,5(od 80.Mahmić -), Kalkan 6, Frljak 5,5, Hasanhodžić 5,5, Fočić 6, Arnaut 5,5( od 65.Durmić -), Pleh 6, Hiroš 5, Beširović 5,5, Salkić 5( od 46.I.Džafić 5,5). Trener: Ivo Ištuk

JEDINSTVO: Hadžić 7, šahinović 6, Mešić 6,5, Dizdarić 5,5, Ahmedović 5,5(od 87- Šušnjar -), Bešić 6, Hušić 5,5, Trejić 6, Buspahić 5,5( od 70.Balić 6), Delić 5,5, Hodžić 6. Trener: Mehmed Janjoš.

Ništa od nastavka serije uspjeha Bosne, jer su visočki nogometaši danas odigrali jednu vrlo slabu utakmicu i na kraju doživjeli poraz, tek drugi ove sezone na domaćem terenu. U prvom poluvremenu smo gledali vrlo slabu utakmicu i sve što vrijedi izdvojiti su pokušaji Kalkana i Fočića iz velike udaljenosti. U drugom dijelu se igra rasplamsala i bilo je puno više uzbuđenja. Bosne je počela sa par poluprilika, a onda u 68.minuti penal za Bosnu, nakon što je rukom u  kaznenom prostoru igrao Hodžić. Najstrožu kaznu izvodi Hiroš, ali vrlo slabo i bivši golman Bosne Hadžić, brani taj udarac. Kazna je stigla šest minuta kasnije. Rezervista Balić prolazi po desnoj strani, ruši ga Hasanhodžić i sudija opet pokazuje na bijelu tačku. Šahinović je siguran i to je vodstvo za goste. Do kraja Bosna jalovo napada, a gosti imaju priliku i za potvrdu pobjede, međutim, Ahmedović je neprecizan. Ovim porazom je Bosna pokvarila priliku da u finišu sezone igra mirno, jer sada opet postoji mogućnost ispadanja iz lige. U narednom kolu Bosna gostuje kod Podgrmeča.

Scroll to Top