NK “Bosna” Visoko počinje sa pripremama

U ponedjeljak (26.06.), sa početkom u 17:00, biće obavljena prozivka igrača NK „Bosna“ Visoko.  Prozivku će izvršiti šef stručnog štaba, gosp. Ivo Ištuk sa saradnicima. Prozivci će prisustvovati svi igrači koji su završili prvenstvo i koji su i prošle sezone bili okosnica tima.

Napominjemo da je ekipa pojačana sa 3 nova imena, Adnanom Hreljom, Dinom Dizdarevićem i Nihadom Mujićem, koji su nedavno potpisali ugovore sa našom ekipom. Pored pomenutog trojca, na prozivci će se od novih imena pojaviti i nekoliko juniora, koji su tokom ove kratke pauze neumorno trenirali pod palicom gosp. Ištuka.

Na prozivci se neće pojaviti Ismar Čomaga, koji je dobio „čiste“ papire, te je slobodan u pronalasku novog kluba, kao i Belmin Čehajić, kojem je UO kluba izašao u susret raskinuvši ugovor, o čemu ste mogli pročitati prethodih dana.

Inače, za ponedjeljak je planiran i prvi trening, koji će stručno osoblje iskoristiti za uvid u situaciju sa fizičkom spremom igrača. Planirano je da prvih 7 dana, po početku priprema, bude iskorišteno za uvođenje igrača u trenažni proces, dok je za srijedu planirana i prva kontrolna utakmica, protiv ekipe Mladosti iz Doboj-Kaknja, na stadionu „Luke“ u 18:00 sati.

Nakon uvodne sedmice treninga, planirano je da ekipa odradi jače fizičke pripreme, te odigra nekoliko kvalitetnih kontrolnih utakmica, sve u cilju što bolje pripremljenosti za početak prvenstva.

NKB Press

Scroll to Top