Najbolji strijelac Druge lige: Dino Dizdarević pojačao visočku Bosnu

Nogometaši Bosne iz Visokog nisu uspjeli prošle sezone da osvoje prvo mjesto u 1.ligi FBiH i viziraju ulazak u Premijer ligu. Visočani su u najvećem dijelu prvenstva držali lidersku poziciju, ali su igrali loše u finišu prvenstva kada je bilo najpotrebnije, što je iskoristio Gošk iz Gabele, koji je kroz cilj prošao kao prvi.

Bosna će u ljetnom prelaznom roku osvježiti svoju ekipu s nekoliko novih igrača, dok je isto tako nekoliko nogometaša već napustilo klub. Prvo pojačanja u novoj sezoni biće 27-godišnji napadač Dino Dizdarević.

Ovaj ofanzivac u prošloj sezoni igrajući za ekipu Natrona iz Maglaja postigao je 32 gola u 25 odigranih utakmica. Kao najbolji strijelac Druge lige grupa-Centar privukao je pažnju mnogih klubova iz 1.lige FBiH, a između dvije konkretne ponude Toška i Bosne, prihvatio je onu iz Visokog.

“Bosna je bila najkonkretnija kada smo pričali, ponudili su najbolje uslove i brzo smo se dogovorili. Potpisao sam ugovor na godinu dana i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli u Visoko. Sljedeća sezone biće možda i najzanimljivija od kako se igra 1.liga FBiH, tri-četiri ekipe imaju za cilj ulazak u Premijer ligu, tako da nas očekuje zanimljivo prvenstvo. Nadam se da ću se na pripremama izboriti za mjesto prvotimca, te da ću nastaviti postizati golove, kao što sam to radio u Natronu” kazao je za Sportzdk.ba Dizdarević.

Scroll to Top