U kontrolnoj utakmici mlada selekcija Bosne savladala reprezentaciju općinske lige rezultatom 4:1

Danas je na gradskom stadionu Luke u Visokom upriličena kontrolna utakmica između U21 selekcije Bosne i  reprezentativne selekcije općinske lige Visoko. Šef stručnog štaba Bosne gospodin Ivo Ištuk planirao je ovu utakmicu kako bi stekao uvid na koje igrače može računati iz izlazne generacije juniora ali i iz selekcije općinske lige.

Iako smo u selekciji općinske lige imali priliku vidjeti nekoliko jako dobrih nogometaša koji su ranije nastupali za Bosnu, utakmica je protekla u dominaciji mladog sastava Bosne koji je istini za volju u ovom momentu daleko spremniji od selekcije općinske lige i zasluženo je slavio rezultatom 4:1 a golove su postigli: Šero, Suša, Al Naqli i Premčeski.

Ovakve utakmice bit će odigravane i u narednim danima sve do oficijelne prozivke i zvaničnog početka priprema za narednu sezonu a koja je planirana za 26.06.2017 godine.

Prema riječima šefa struke naše ekipe veči dio prvotimaca Bosne dobio je odmor do 26.06. dok su oni koji su imali kondicionih problema u toku sezone u pogonu več od 15.06. kako bi što spremije dočekali početak prvenstva.

Iako su nakon posljednjeg kola plasirane neke zlonamjerne informacije da će se ekipa Bosne igrački potpuno osuti mogu reči da su to najobičnije špekulacije. U dogovoru sa upravom kluba do 15.06. bit će obavljeni razgovori sa svim igračima te riješen njihov status za narednu sezonu, dok će se pojačanja dovoditi planski prema nedostajućim pozicijama i bit će angažovani isključivo kvalitetni i provjereni nogometaši kako bi stvorili još bolju ekipu u odnosu na prošlu sezonu, završio je Ištuk.

NKB Press

Scroll to Top