Muhamed Plakalo i Mirza Račić nova pojačanja NK Bosna

PLAKALO I RACIC

Danas su u prostorijama NK Bosna ugovore potpisala dvojica novih igrača i to Muhamed Plakalo i Mirza Račić. Muhamed Plakalo rođen je 07.07.1993. godine u Sarajevu i igra na poziciji prednjeg veznog igrača. Karijeru je poćeo u ŠF “Bubamara” Sarajevo, da bi poslije toga nastupao za FK Sarajevo i FC Nacional Portugal u omladinskim kategorijama. Poslije povratka u Bosni i Hercegovini nastupao je za FK Sarajevo kod trenera Dragana Jovića, odakle je prešao u FK Rudar Pljevlja (Crna Gora). U NK Bosna došao je iz FC Olimpic Sarajevo.

 
Mirza Račić rođen je 20.02.1994. godine u Visokom i igra na pozicijama oba bočna igrača. Karijeru je poćeo u ŠF “Bubamara” Sarajevo, odakle je prešao u FK Sarajevo gdje je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kod trenera Emira Karahmeta i Dženana Uščuplića. Debi u prvom timu FK Sarajevo imao je kod trenera Dragana Jovića.
Nakon FK Sarajevo odlazi u Švedsku u FC Landscrona Boys gdje mu je trener bio legendarni švedski nogometaš Hanrick Larsson. U Švedskoj doživljava težu povredu nakon koje se nije uspio vratiti u prijašnju formu, tako da se odlućio na povratak u Bosnu i Hercegovinu.Oba igrača potpisali su ugovore do 30.06.2015. godine, uz opciju produženja istih.
PRESS NK BOSNA

Scroll to Top