Mensur Džaviti: Dobili smo šansu da ostvarimo ono o čemu se godinama priča u Visokom, a to je ta neka “Visočka priča”

Mensur Džaviti

Mensur Džaviti je novi trener NK Bosna. Novi Upravni odbor se pomalo i rizično odlučio na polusezoni da apsolutnu podršku i šansu da igračima i trenerima koji su iz Visokog i koji su bivši igrači Bosne. Godinama unazad slušali smo priče o nekakvim lažnim legendama NK Bosna i njihovim “vrijednostima” a koji nisu svi zajedno nisu odigrali utakmica za prvi tim koliko sadašnji stručni štab ima samo gostujućih nastupa u dresu Bosne. Mensur Džaviti je istinska legenda NK Bosna, u istoriju kluba je ušao eurogolom u Zenici 1994.godine kada je glavamo sa linije šesnaesterca izjednačio na 1:1 protiv FK Slobode, da bi kasnije još jedna istinska legenda kluba godinama nepravedno zapostavljana, Esmir Džafić, pogodio za 2:1 i odveo Bosnu u istorijsko polufinale protiv FK Sarajevo.

Za klupski sajt novi šef stručnog štaba Mensur Džaviti govori o zatečenom stanju, pripremama i ambicijama kluba.

– “Nakon pet godina ponovo sam se vratio u svoj klub, ipak sam ja ovdje i ponikao, dolazim na mjesto trenera. Što se tiče ambicija za ovu polusezonu i s obzirom da znamo kakva je situacija bila u klubu i da je otišla gotovo pa sva prva postova cilj je naravno prije svega stabilizovati klub i ostati u ligi kao preduslov za sve što slijedi u narednom periodu, a o čemu sam razgovarao sa Upravom kluba i tiče se budućeg petogodišnjeg plana.

Kada su u pitanje pripreme za nastavak sezone većinu ćemo obaviti ovdje u Visokom. Ako budu vremenski uslovi dozvoljavali imamo tu naš dobar pomoćni teren, ukoliko bude suprotno radit ćemo u zatvorenim prostorima i odigrati izvan Visokog neke test utakmice.

Ekipa kao i politika kluba je promijenjena, vratili smo većinu igrača koji su bili možda i neopravdano zapostavljeni, prema kojima je učinjena i određena sportska nepravda evo sad su dobili priliku da li je to bilo s razlogom ili nije. Njihovo je samo da treniraju, klub će ispoštovati sve što se dogovore, a u konačnici za svakom igrača je samo teren pravo mjerilo. U ovom trenutku smo vjerovatno i najmlađa ekipa, imamo izuzetno mlad igrački kadar i sada je do njih i nas koji radimo s njima da opravdamo očekivanja, šansu smo dobili da ostvarimo ono o čemu se godinama priča u Visokom, a to je ta neka “Visočka priča”” – izjavio je trener prvog tima Mensur Džaviti.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top