VIDEO / Nogometaši Bosne u punom zamahu, Džaviti prezadovoljan radom na treninzima

Prvenstvo se nastavlja za nešto više od mjesec dana. Bosna u prvom kolu nastavka gostuje u Vogošći kod UNIS-a. Novi trener Mensur Džaviti radi sa ekipom na stadionu Luke i u teretani Hotela Vema.

Paralelno s tim Upravni odbor završava administrativne stvari u fazi zakonskog preuzimanja kluba sa pretećim obavezama licenciranja svih trenera, plaćanja prispjelih obaveza i novog načina rada i funkcionisanja omladinskog pogona.

Za klupski sajt trener prvog tima Mensur Džaviti se kratko osvrnuo na dosadašnji period priprema:

 

– Trenutno je u trenažnom procesu 25 igrača među kojima je i nekoliko talentovanih kadeta i juniora koje uključujemo u rad sa prvim timom a u skladu sa novom dugoročnom politikom kluba i razvoja domaćeg igračkog kadra. Paralelno s tim razgovaramo sa još nekim igračima koji su nam potencijalno interesantni za pozicije u timu gdje smo malo slabiji. Uskoro planiramo i prvu pripremnu prijateljsku utakmicu gdje ćemo i malo jasnije vidjeti neke stvari, a to će biti najdalje do kraja naredne sedmice. Treniramo na našem pomoćnom terenu i posebno želim da se zahvalim gospodinu  Smaji Nuhanoviću koji nam je omogućio treninge u teretani koja radi u sklopu Hotela Vema, kao i Denisu Cani koji je izvršio testiranje ekipe. – izjavio je Džaviti.

Nakon sastanka Upravnog odbora u ponedjeljak javnosti će biti prezentovane i nove zvanične informacije vezano za sve aktivnosti u klubu sa posebnim akcentom na kadrovska trenerska rješenja u omladinskom pogonu koja je predložio Elvir Memić koordinator svih selekcija u NK Bosna.

NK Bosna

Scroll to Top