Elvir Memić: Znanje i iskustvo stečeno u akademiji Real Madrida pokušat ću prenijeti na trenere i igrače u NK Bosna

Elvir Memić, Mensur Džaviti

Elvir Ela Memić je novi koordinator omladinskih selekcija NK Bosna. Bivši je igrač ovog kluba koji je prošao kroz sve selekcije i koji u svojoj biografiji ima sve najbitnije postratne reference od kvalifikacija u Jablanici 1994.godine za Prvo državno prvenstvo u Zenici, zatim nastupi i na tom turnirskom prvenstvu u Zenici gdje je Bosna stigla do polufinala, a zatim je dres Bosne nosio i u onim najslavnijim danima kada je klub osvajao prvenstvo, Kup, Superkup.

Nakon okončanja aktivne igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu, a na mjesto koordinatora NK Bosla dolazi sa mjesta trenera u akademiji Real Madrida u Rijadu, gdje je također radio na poziciji na koju ga je imenovala i Uprava NK Bosna.

– “Naravno da se čovjek uvijek dobro osjeća kada se vrati u svoj voljeni grad, u svoj voljeni klub, svojoj porodici i svojim prijateljima. Kao što je poznato i zvanično objavljeno novi sam koordinator omladinskog pogona u NK Bosna i ukazano povjerenje treba da iskoristim na najbolji način koji mogu, jer sam stekao i jedno veliko iskustvo radeći u inostranstvu a radio sam i u ako ne najvećem klubu na svijetu, onda u jednom od sigurno najvećih, Real Madrid je ipak institucija za sve. I tamo sam bio koordinator tako da ću svo svoje znanje i iskustvo pokušati prenijeti na ove trenere ovdje i na igrače za koje se nadamo da će u budućnosti biti nosioci igre nogometnog kluba Bosna.

Naš cilj koji smo dogovorili i u pregovorima prije imenovanja jeste da naša, visočka djeca, sa naše opštine  dobiju šansu. Svi bolje od mene znate šta se dešavalo i u nekim proteklim periodima a to je da su naši domaći igrači napuštali klub upravo iz toga razloga jer nisu dobili šansu da pokažu svoje znanje i svoj talent.

Mislim da nova Uprava kluba na čelu sa Emirom Bijedićem obećava ono što svi odavno priželjkujemo a to je šansa našim domaćim mladim igračima. Također se iskreno nadam da će nova politika kluba broj djece koja će ubuduće trenirati u Bosni rezultirati velikim povećanjem i interesovanjem za nogometom. Naravno, da bi to postigli moramo se i mi dokazati svojim kvalitetnim radom, treninzima, ponašanjem – kako trenera tako i igrača da pokažemo i dokažemo da klub podižemo na jedan novi i viši nivo.

Planiramo raditi i dodatne, individulane treninge kako i na taj način podigli kvalitet talentovanih igrača i otklonili možda neke nedostatke i unaprijedili njihov individualni kvalitet.

Također u Visokom imamo dosta privatnih škola nogometa, sa nekima sam već ostvario kontakte i namjera mi je običi sve te škole i napraviti saradnju s njima u obostranom interesu. Iskreno bi bolio da svi talentovani igrači iz tih škola dođu i treniraju u Bosni a što bi za sve bilo bolje jer kad trenirate sa kvalitetni igračima imate mogućnost i vi kao trener da napredujete kao i sami igrači. Trenutno sam zatekao stanje u kojem ima dosta različitosti u smislu da ima igrača koji zaista redovno dolaze na treninge i treniraju, dok ima i dosta onih koji nisu baš redovni a ralog je što nisu dovoljno motivisani i zbog toga moramo napraviti zdravu konkurenciju da bi se oni borili između sebe za mjesto u timu. Ako to uspijemo da napravimo ja vjerujem da će igrači koji treniraju i u nekim drugim klubovima sami doći na stadion Luke i pristupiti NK Bosna.” – izjavio je za klupski portal Elvir Memić

 

NK Bosna

Scroll to Top