Ivo Ištuk: Travnik je dobra ekipa, učinit ćemo sve da odigramo dobru utakmicu i opravdamo epitet derbija lige

U sklopu priprema za utakmicu sa NK „Travnik“, koja se igra u subotu (08.04.) i koja slovi za derbi kola i dosadašnjeg dijela prvenstva, razgovarali smo sa novim šefom stručnog štaba, gosp. Ivom Ištukom.
„Ovo je derbi utakmica, tako da favorita u ovoj utakmici nema. Mi smo maksimalno spremni za sutrašnji duel i nadamo se da možemo napraviti pozitivan rezultat. Ono u što smo sigurni je činjenica da je „Travnik“ dobra ekipa i da znaju igrati nogomet. Mi ćemo učiniti sve što možemo da jednom dobrom fudbalskom predstavom, opravdamo epitet derbija i da odigramo onako kako ekipa, koja pretenduje na Premijer Ligu, treba da igra.“ – istakao je Ivo Ištuk.
Kao i šef stručnog štaba, na isti način razmišlja i prekaljeni štoper, Predrag Papaz:
„Ovo je jako bitna utakmica za nas. Spremni smo i motivisani, želimo da se pokažemo u drugačije svejtlu u odnosu na prethodne utakmice. Siguran sam da neće biti lahko, ali lopta je okrugla i sve je moguće. Ekipa „Travnika“ nije bezazlena, imaju dobrih pojedinaca, ali naše je da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat.“ – završio je Predrag Papaz.
U sutrašnjoj utakmici će nedostajati Cana, koji odrađuje akumulirane kartone, kao i Klačar i Bučuk, koji vuku manje povrede. Ostatak ekipe je spreman i zdrav, te su puni elana, što bi moglo donjeti prevagu u sutrašnjoj utakmici.

NKB Press

Scroll to Top