INTERVJU SA KAPITENOM REPREZENTACIJE ZDK

Danas smo imali intervju putem videopoziva sa našim golmanom i kapitenom reprezentacije ZDK Amir Bekanom.

 

Sa obzirom da ste vi prva ekipa koja predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovakom takmičenju .Da li možeš sa nama da podijeliš svoje prva utiske?

Amir Bekan : Utisci su odlicni,ovo je cast i zadovoljstvo sto predstavljamo nas kanton kao i Bosnu i Hercegovinu na ovom takmicenju.

Kao kapiten reprezentacije ZDK kako vam se čini atmosfera ekipe i da li ste uspjeli uklopiti ?

Amir Bekan : Atmosfera u ekipi je odlicna i svi jedva cekamo da pocne takmicenje,gdje naravno ocekujemo dobar rezultat.

Posto se nalazite u teškoj grupi sa ekipama po put Bavarska(Njemačka), selekcijom Republiske Irske i domaćinom Galicija(Španija),koja su tvoja očekivanja kao kapitena ekipe? Da li smatraš da ti i tvoji saigrači možete proći grupu?

 

Amir Bekan : Grupa zaista jeste teska,ali mi poznajemo svoje kvalitet i ocekujemo da se predstavimo sto bolje i pokazemo da ova ekipa ima kvalitet,imamo dosta odigranih utakmica i treninga,i dobro smo upoznati jedni sa drugima.Mi znamo da posjedujemo kvalitet,i slagao bih kad bi rekao da ne ocekujemo da prodjemo grupu.

4. Sutra igrate vaš prvi meč protiv Bavaria . Kakva su vaša očekivanja?

 

Amir Bekan : Sutra ako Bog da u 19 sati igramo nas prvi mec,protiv kvalitetne ekipe iz Njemacke,oni dolaze iz fudbalski mocne drzave,ali mi se necemo predati,dat cemo 100 posto svojih mogucnosti,pa sta Bog dadne.

Pozdrav

Scroll to Top