INTERVJU Igrač kojeg se Rudar odrekao: Kakanjac Belmin Čehajić briljira u visočkoj Bosni

Kakanjac Belmin Čehajić prešao je pred početak ove sezone iz kakanjskog Rudara u visočku Bosnu. Belminu je ovo peti klub u karijeri, nakon što je nastupao za omladinske kategorije Čelika, Jadran LP, Mladost DK i FK Rudar, a sa klubom iz Visokog dogovorio je jednogodišnju saradnju. U dosadašnjem dijelu prvenstva Belmin je jedan od najboljih igrača ovog tima koji je lider Prve lige FBiH.

U svim takmičenjima u toku ove sezone Belmin je postiga sam tri pogotka te upisao jednu asistenciju, a osim ovog doprinosa bio je jedan od najopasnijih igrača kluba iz Visokog. Skoro sve utakmice je odigrao na poziciji koja mu, kako kaže, najviše odgovara, na poziciji krilnog napadača.

Belmine, jedan si od najboljih igrača hita prvenstva, visočke Bosne koja zauzima prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH. Za početak, u čemu je tajna pomalo nenadanog uspjeha ovog kluba?

“Pa jeste, nalazimo se trenutno na liderskoj poziciji, a tajna tog uspjeha je naša dobra igra prije svega, dobar odnos igrača na terenu, i ono što je možda i najbitnije jeste atmosfera u ekipi. Zajedništvo i poštovanje, radimo sve ono što šef zamisli prije utakmice, mi pokušavamo prenijeti na terenu, i za sad to radimo dosta kvalitetno.”

Kakvi su odnosi u klubu, odnosi sa trenerom?

“Odnos svih u klubu je na jednom izuzetno dobrom nivou, što je možda najbolji pokazatelj naše pozicije na tabeli. Ljudi u upravi rade svoj posao bez i jedne trunke zamjerke, a mi na terenu zajedno sa trenerom radimo svoj posao, i za sad to odlično funkcioniše. Bosna je jedna zdrava sredina, koja ima sve uslove za ostvarivanje ciljeva, ali i za sami napredak igrača.”

Nisu te željeli u kakanjskom Rudaru, šta misliš trenutnim dešavanjima u ovom klubu, koji je u velikoj krizi.

“Ja sam iz Rudara otišao dobrovoljno, iz razloga što se nisam uklapao u njihov sistem rada, jednostavno bio sam potcijenjen, dobijao sam minutažu na kapaljku, iako sam 2. godine bio najbolji strijelac tog kluba. Najbolje je da svako gleda u svoju avliju, ja im želim sve najbolje, i siguran sam da će izaći iz krize, ima tu dosta kvalitetnih igrača (Kobilica, Gafurović, Topalović, Čizmić…) koji će njih vratiti na pravi kolosijek.

Osvrt na derbi, kakva su osjećanja bila?

“Pa derbi je opravdao očekivanja, mi smo tad bili u krizi rezultata, i ta utakmica je bila idealna za izlazak iz krize. Jednostavno više smo željeli tu pobjedu i na kraju smo zasluženo slavili. Sigurno da sam ja imao motiv više, i to je samo uticalo da zajedno sa svojim saigračima odigramo jednu odličnu utakmicu, i da pokažemo taj dan publici koja je došla u velikom broju da imamo kvalitet za sami vrh i da smo prije svega jedna odlična klapa, a to je neophodno za uspjeh ekipe. Bilo je dosta ružnih riječi na moj račun, od strane jednog dijela publike, ali to je u ovakvim utakmicama neizbježno i ne zamjerim im, valjda sam to zaslužio dosadašnjih zalaganjem za taj klub, međutim više je bilo pozitivnih komentara, one objektivne publike, koja me je u gradu zaustavljala i čestitala.”

Dao si jedan gol koji se rijetko viđa na našim terenima, komentar?

“Da, to je bila derbi utakmica protiv Zvijezde i gol makazicama, taj gol ima posebnu draž jer sam ga postigao u trenucima kada se utakmica lomila, i na kraju smo zasluženo slavili.”

Kako su te prihvatili u Visokom, odnos sa Demonima?

“Pa kao što sam već rekao da i u klubu i oko kluba vlada odlična atmosfera, prihvaćen sam onako kako se može samo poželiti, i u klubu i kod navijača, i ja im pokušavam vratiti sve na terenu. Cijenjen sam i kao osoba i kao igrač, a to je najbitnije, i naravno motiv više da svaku utakmicu se dokazujem. Želio bih se zahvaliti i navijačima, koji su svaku utakmicu nam bili vjetar u leđa, i bez ikakvih ružnih riječi bili uz nas, i kad nam je išlo i kad smo bili u maloj krizi rezultata.”

S kim se najviše družiš u ekipi Bosne?

“Sa momcima s kojim vozarim, Adis Goralija i Kovač Fahrudin, međutim kao što sam rekao svi smo jedna dobra klapa, nema nikakvih klanova u ekipi, i česte su situacije kada komplet ekipa ide poslije treninga na piće i družimo se.”

Koji je cilj Bosne, uprave i igrača?

“Cilj Bosne je da budemo u vrhu tabele, međutim naš cilj igrača i trenera je da s obzirom na kvalitet ekipe svaku utakmicu pobjeđujemo i da se borimo za ulazak u Premijer ligu. Ono što je najbitnije uprava nam ne stvara pritisak, uz nas su bili i kad smo bili u krizi rezultata i dali nam podršku, i sigurno da će biti uz nas i podržati nas ako dođemo u situaciju da se borimo za ulazak u viši rang. Sezona je duga, tek smo na pola puta, ali ja sam ubijeđen da mi možemo ući u viši rang na kraju sezone.”

Tvoji planovi za daljnji period?

“Prije svega želim da ostvarim ono što sam počeo ove sezone sa Bosnom, želim da popravim svoju igru što je više moguće, i da s utakmicama stičem iskustvo, jer sam ja relativno još mlad i imam puno toga za naučiti. Ovdje imam sve potrebne uslove za to, počevši od trenera, saigrača, pa i do uslova za treniranje. U slučaju inostranog angažmana ili angažmana u Premijer ligu, sigurno je da ću s ljudima u klubu naći najbolje riješenje.”

www.kaportal.ba

Scroll to Top