Borili se za plasman u Premijer ligu, a sada ostali bez ključnog čovjeka

Nakon rezultatske krize i turbulencija koje su se proteklih sedmica događale u, i oko FK Rudar Kakanj, predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Emir Zaimović podnio ostavku koju prenosimo u cjelosti:

“FK „RUDAR“ KAKANJ

n/r predsjednik Skupštine

g-din Mandra Nermin

Poštovani,

Nakon što FK „Rudar“ Kakanj, u proteklom dijelu prvenstva, nažalost, nije otvario rezultatske ciljeve, obavještavam Vas da podnosim ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora.

Izbor za predsjednika Upravnog odbora FK „Rudar“ Kakanj i ukazano povjerenje, meni je predstavljalo veliku čast, obavezu i odgovornost, ali kako ostvareni rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i ambicijama, smatram da je moja moralna obaveza da se povučem sa te pozicije.

Zahvaljujem se svima članovima Upravnog odbora, trenerima, igračima, osoblju i iskrenim navijačima Kluba, na saradnji i podršci koju sam imao u vremenu obavljanja funkcije predsjednika.

Najiskrenije se nadam da će uložni trud i sredstva, u proteklom periodu, od strane Upravnog odbora i svih koji se brinu za Klub i kojima je stalo da FK „Rudar“ Kakanj, bude ono što mu po tradiciji i renomeu pripada, u najskorije vrijeme biti propraćeni plasmanom u najviši rang BiH fudbala.

S poštovanjem,

Predsjednik UO FK „RUDAR“ Kakanj

Zaimović Emir”

Scroll to Top