Predrag Papaz: Ne krijemo da je Premijer liga naš cilj

Lider Prve lige FBiH visočka Bosna  igra odlično ove sezone, pa je zato i zasluženo prvoplasirani tim. U 13. koli Visočani si kao gosti savladali Velež sa 2:1, a steijelac pobjedonosnog gola bio je defanzivac Predrag Papaz.

– Najmanje je bitno ko je dao gol. Važno je da mi dobro igramo i pobjedjujemo, a ovaj gol smatram nagradom za trud i rad, ističe Papaz koji smatra da je Bosna najkvalitetniji tim Prve lige FBiH.

– Dosad smo pokazali najviše. Imamo odličnu atmosferu u klubu, uprava i trener rade odličan posao, a onda mi igrači to na terenu prenesemo. Nismo imali sreću u nekim mečevkma, ali ne žalimo, jer je sad vrijeme da samo razmišljamo kako ostvariti cilj plasmana u Premijer ligu. Ne krijemo visoke ambicije i s pravom pričamo o tome, riječi su Papaza.

Bosna će u narednim kolu dočekati posljednjeplasirani Novi Travnik, pa bi sve osim pobjede bilo veliko iznenadjenje.

– Kada pogledate tabelu, jasno je da smo favoriti. Mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo tu ulogu i vjerujem da ćemo stići do nove pobjede. Očekujem i veliku podršku navijača, koji su iz utakmice u utakmicu u sve većem broju uz  as, tako da se nadam da ćemo zajedno slaviti, ističe bivši igrač Slavije, Goška, Metalleghea i nekih inostranih klubiva, koji je odlično dočekan u  Visokom.

– Stvarno se odlično osjećam u  isikom. Sjajnknsam prihvaćen od igrača, uprave i navijača. Prezadovoljan sam i uslovima, tako da se nadam da ću ostati u Bosni duže vremena, završio je Papaz.

 

Razgovarao: Jasmin Tajić, Oslobodjenje

img_4481

Scroll to Top