FOTO / NK Bosna protiv Famosa u novim retro dresovima povodom 100 godina nogometa u Visokom

Da se u kratkom vremenskom periodu pravio idealan plan za ozdravljenje NK Bosna ni najveći optimisti nisu mogli zamisliti ovakav scenarij. Tri pobjede u tri utakmice, sa ekipom koja je najmlađa u ligi je zaista veliki uspjeh.

Ono što je i najbitnije je činjenica da je ekipa homogena i da svi dišu kao jedan, a što su u izjavama od prije dva dana potvrdili i prvotimci Enad Ahmić, Irnas Begić i Amel Uzunalić.

Pred nama je derbi 19.kola u kojem u Visoko dolazi vodeća ekipa FK Famos Hrasnica. Pripreme za ovu utakmicu su u punom jeku. Nedavno imenovani direktor stadiona Edin Muzaferija uveliko priprema glavni teren za utakmicu, a pored toga zajedničkim i udruženim snagama sa omladinskim selekcijama u pripremi je akcija čišćenja kompletnog stadiona kako bi subota u Visokom podsjećala na one najslavnije dane Bosne.

Posebno za ovu utakmicu, a i povodom 100 godina fudbalske igre u Visokom Uprava kluba uz pomoć prijatelja i sponzora odlučila se za izradu posebnih retro dresova NK Bosna u kojima su nastapale najveće legende ovog gluba 70-tih i 80-tih godina.

”Na ovaj način namjera nam je kod starijih navijača probuditi emocije na dane ponosa i slave kada smo igrali Drugu saveznu i Treću republičku ligu Jugoslavije, ali i da mladim generacijama ukažemo da igraju za veliki klub sa stogodišnjom tradicijom, koji svakako ima moderna shvatanja i planove za budućnost ali i koji ne zaboravlja svoje legende koje su nosile dres Bosne” – izjavio je ovim povodom predsjednik kluba Emir Bijedić.

 

Subota (06.04.) je idealna prilika da dođete i podržite naše mlade momke i novu fudbalsku “visočku priču” koja za sad u potpunosti opravdava rizik sa kojim se u nju ušlo. Utakmica počinje u 16:00sati, protivnik idealan da vidimo koliko zaista ova ekipa može u pripremi za narednu sezonu kada će cilj i prioritet biti prvo mjesto. Ulaz za sve domaće utakmice NK Bosna je besplatan.

 

NK Bosna

 

Scroll to Top