(VIDEO) Esmir Džafić Čaja: “Želim da Bosna protiv Famosa nastavi pobjednički niz!”

Pred veliki subotnji derbi Druge fudbalske lige FBiH između Bosne i Famosa, a koji se igra na stadionu Luke u Visokom sa početkom u 16 sati, predsjednik i potpredsjednik NK “Bosna” Visoko, Emir Bijedić i Adnan Jašarspahić posjetili su legendu visočkog kluba Esmira Džafiċa Čaju. Čaja se trenutno oporavlja od operacije kuka, a delegacija Bosne mu je tom prilikom uručila i retro dres visočkog kluba. Prilika je iskorištena i da legendarni Čaja uputi poruku i svim navijačima voljenog kluba te ih pozove na derbi.

– Ovim putem bih se želio zahvaliti. Nakon 15 godina da su spoznali ljudi da postojim još u Visokom i da sam uvijek bio simpatizer i da uvijek u srcu mi je bio ovaj klub. Ovim putem želim još jednom da se zahvalim predsjedniku Emiru Bijediću i potpredsjedniku Jaši, i zaželio bih sutra u derbiju protiv Famosa da pobijede i da nastave ovaj niz kojim su sve nas iznenadili sa ovako lijepim i dobrim rezultatima.

Djeco, trenirajte i napredujte mi smo uz vas. Sretno!” – poručio je Esmir Džafić Čaja čiji je gol iz 113.minute u finalu Kup-a BIH 29. maja 1999. godine donio u Visoko najveći poslijeratni trofej.

Neven Krajišnik / Visoko.co.ba / NK Bosna

Scroll to Top