Irnas, Amel i Enad vas pozivaju na derbi protiv FK Famos: Pravimo dobru visočku priču trenutno, podržite nas u subotu da tako i ostane

U okviru četvrtog kola nastavka Druge lige Centar derbi se igra u Visokom na stadionu “Luke” gdje ekipa NK Bosna dočekuje FK Famos. Ovo je derbi u svakom smislu, Bosna i Famos iz tri dosadašnja kola imaju po tri pobjede, Famos je prvi na tabeli, Bosna je peta, poseban kuriozitet je što Famos ne zna za poraz još od četvrtog kola prvog dijela prvenstva kada je u Hrasnici izgubio upravo od NK Bosna rezultatom 1:2.

Pred ovu utakmicu visočki sportski Youtube kanal “Kerkinjo TV 2” uradio je interesantan razgovor sa trojicom standardnih prvotimaca Irnasom Begićem, Amelom Uzunalićem i Enadom Ahmićem. Evo kako su dosadašnji dio prvenstva vidjela ova trojica igrača Bosne i šta očekuju u derbiju protiv ekipe Famosa.

Iza nas su tri kola u kojima imate maksimalan učinak 3/3 odnosno 9/9 bodova. Da li ste očekivali ovakav početak sezone?

Amel Uzunalić: Rezultat sam govori za sebe. Ekipa se bori, trči, bez borbe nema ništa. Svaki pojedinac daje svoj maksimum i to je to.

Irnas Begić: Prvo želim da pohvalim cijelu ekipu koja je dala maksimum u svemu. Mlada smo ekipa daćemo sve od sebe i u nastavku prvenstva da ostvarimo što bolje rezultate. Vjerujem u nas, mi smo djeca Visokog i ostavit ćemo svaki atom snaga u svakoj narednoj utakmici.

Enad Ahmić: Od samog početka trenirali smo dobro i vjerovali smo jedan u drugog i mislim da nam se sve to na kraju isplatilo. Pobijedili smo u sve tri utakmice i naravno da smo zadovoljni.

Slijedi utakmica protiv Famosa. Igramo odlično, za gol više, ali se stiče dojam i da olako primamo golove posebno u drugom poluvremenu. Gdje griješimo?

Irnas Begić: Moje mišljenje je da vrlo brzo dođemo do rezultatske prednosti od dva ili tri gola i pomislimo da je već sve gotovo. Opustimo se, padne ritam igre i onda primamo jeftino golove. Mislim da je to uzrok. Ali vidjeli ste već protiv FK Igmana da nije bio takav slučaj ali da smo opet na kraju izvukli pozitivan rezultat. Zato pozivam sve navijače da nas podrže u subotu, a mi ćemo se znati odužiti svojim zalaganjem na terenu.

Amel Uzunalić: U subotu nam treba podrška navijača, mi očekujemo pun stadion jer rezultat privlači navijače, a mi u ovom trenutku to imamo i samim tim što pobjeđujemo i mi i navijači imamo želju da nas gledaju. Pun stadion bi nam sigurno pomogao da opet pobijedimo Famosa.

Enad Ahmić: Pozivam sve navijače da nam budu dvanaesti igrač i ja mislim da pobjeda neće izostati.

Igrali ste zajedno i prošlu polusezonu, ali šta je to što je među vas unio novi trener Mensur Džaviti pa vas evo tri kola gledamo kao jednu potpuno drugačiju i puno bolju ekipu?

Irnas Begić: Mensur Džaviti je naš trener još iz omladinskog pogona, mi već imamo tu neku povezanost između njega i nas i odma je opuštenija atmosfera i u svlačionici i sve je laganije nekako s njim jer zna nešto probuditi u nama, motivisati nas, vjerovatno zato jer nas odlično poznaje još iz omladinskih selekcija.

Enad Ahmić: Šef se odmah na početku postavio prema nama kako treba, imamo drugarski odnos i mislim da je probudio u nama ono što dosadašnji treneri na neki način nisu uspjeli. Borimo se, dajemo sve za ovaj klub i mislim da trenutno pravimo dobru visočku priču.

Amel Uzunalić: Šef se korektno odnosi prema nama, ne stvara nam nikakav pritisak, budi u nama neku želju da mi dobro igramo za sada to daje rezultat i u ostalom bi se složio sa Irnasom i Enadom.

 

Utakmica NK Bosna – FK Famos se igra u subotu (06.04.) od 16:00sati na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom. Ulaz je slobodan.

Visoko.co.ba/Kerkinjo Tv 2/NK Bosna

Scroll to Top