Džaviti komentarisao prvu pripremnu utakmicu: U ovoj fazi priprema oscilacije u igri su normalne, otklonit ćemo nedostatke

Almin Buza, Edin Smajić (trener golmana), Mensur Džaviti (šef stručnog štaba)

Proteklog vikenda NK Bosna je odigrala i prvu prijateljsku utakmicu gdje je demonstrirana i nova politika kluba sa oslanjanjem na domaći igrački kadar i visočku omladinsku školu fudbala. Na pomoćnom terenu stadiona Luke savladana je ekipa Rudara iz Breze rezultatom 4:3, a mnogobrojna publika mogla je vidjeti i kako izgleda ta nova NK Bosna sa svim trenutnim vrlinama i manama. Utakmicu je za zvanični klupski sajt www.nkbosna.ba komentarisao i trener ekipe Mensur Džaviti:

 

”U subotu je po rasporedu odigrana prva prijateljska utakmica. Protivnik je bio Rudar iz Breze, naši stari prijatelji i komšije.
Ova je bila prva provjera, gdje smo odlučili dati priliku svim igračima. Utakmicu smo otvorili dobro i poveli smo 2:0, oba gola je postigao Hindija, međutim onda smo stali, a gosti su znalački to iskoristili i poravnali na 2:2.

U drugo poluvrijeme smo opet ušli loše, a što gosti opet koriste i prave rezultatski preokret 2:3. U međuvremenu smo dali priliku i našim juniorima i kadetima, koji su pruženu šansu iskoristili na najbolji mogući način, i sa dva pogodka (Smajić, Kurevija) obezbjedili našem timu pobjedu.

Sasvim je razumljiva promjena i padovi u pojedinim dijelovima utakmice, s obzirom da se nalazimo u pripremnom periodu, gdje je akcenat stavljen na fizičku spremu igrača tako da su oscilacije u igri savim normalne.

Kroz naredne utakmice koje nam dolaze, nastojat ćemo sve nedostatke otkloniti kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva.” – rekao je Džaviti.

NK Bosna će narednu prijateljsku utakmicu također odigrati na stadionu “Luke” već narednog vikenda, a protivnik će biti ekipa NK Kiseljak koja se takmiči u istom rangu samo u drugoj skupiti Druge lige.

NK Bosna

Scroll to Top