Emir Bijedić i Samir Bekrić dogovorili saradnju između NK Bosna i FK Željezničar

Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna / Samir Bekrić, sportski direktor FK Željezničar

Predsjednik NK Bosna Emir Bijedić u Plavom salonu Stadiona Grbavica sastao se sa sportskim direktorom FK Željezničar Samirom Bekrićem a tema sastanka je bila uspostavljanje saradnje između dva kluba i dogovor oko odigravanja prijateljske utakmice na Grbavici kada bi trebao biti zvanično potpisan i protokol o saradnji.

– NK Bosna i FK Željezničar oduvijek su imali dobru saradnju što potvrđuje i bogata istorija naša dva kluba. Stariji navijači Bosne se sjećaju da su Odović, Paprica, Mujkić… i mnogi drugi igrači Željezničara nosili dres Bosne, a isto tako sa druge strane Bosnini Haris Škoro, trener Ivo Ištuk, Mirsad Bešlija, Nermin Vazda ili trenutno mladi Dženan Šabić su iz Bosne ostavili traga na Grbavici.

Mi kao nova Uprava NK Bosna želimo da nastavimo tu tradiciju i u tom smislu danas smo dogovorili i prijateljsku utakmicu koju ćemo odigrati u Sarajevu na Grbavici četiri dana prije vječitog derbija. Tog dana planiramo i ozvaničiti i definisati sportsku saradnju između dva prijateljska kluba. – izjavio je nakon sastanka za klupski sajt predsjednik NK Bosna Emir Bijedić.

U međuvremenu NK Bosna će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu na svom stadionu u Visokom protiv ekipe NK Kiseljak koja je zakazana za 24.02.2024.godine u 13:30sati.

NK Bosna

Scroll to Top