Džaviti startovao pobjedom: NK Bosna – FK Rudar Breza 4:3

Na pomoćnom terenu stadiona Luke u Visokom u subotu je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između visočke Bosne i ekipe Rudara iz Breze. Ovo je za visočki tim bio prvi pripremni meč pred nastavak sezone u Drugoj ligi i prilika da trener Džaviti vidi sa čime za sada raspolaže kada je igrački roster u pitanju.

Po veoma lijepom vremenu utakmica je na stadion privukla i veliki broj gledalaca, koji su na kraju mogli vidjeti ukupno sedam golova – četiri u mreži Rudara i tri u mreži domaće ekipe.

 

Iako je na otvaranju meča Rudar imao blagu terensku inicijativu, ipak je Bosna bila konkretnija i preko Tarika Hindije postigla prva dva gola. Nakon toga kao da je splasnula igra domaćeg tima, što su gosti znali iskoristiti i brzo anulirali zaostatak, te se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 2:2.

U nastavku preokret Rudara, koji je novim golom stigao do 3:2 (strijelci za Rudar bili su Sjerotanović dva puta i Čelebić), međutim zahvaljujući golovima mladog Smajića te Kurevije u posljednjoj minuti meča, Bosna je uspjela da dođe do pobjede rezultatom 4:3.

Scroll to Top