Bosna počela pripreme, Laletović najavljuje nove infrastrukturne radove

Nogometaši visočke Bosne su danas počeli pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije. Punih 45 dana prije početka proljetnog dijela sezone su nogometaši Bosne na okupu, što znači da imaju sasvim dovoljno vremena da se pripreme. Ipak, ima tu i nekih kadrovskih, te igračkih promjena pa tako Elvir Memić više neće voditi prvu ekipu, jer je dobio dobru ponudu iz Saudijske Arabije. Tako će prvi tim trenurati Faruk Dedić, koji se u prvom dijelu sezone i vodio kao šef stručnog štaba, zbog toga što Memić nije imao licencu. Kada je igrački kadar u pitanju, najveći gubitak je odlazak Adnana Hodžića u Mladost iz Doboja kod Kaknja, a nema više ni Mirvića, te Kadića. Kada su novajlije u pitanju, situaciju nam je pojasnio sportski direktor Mirza Laletović:

  • Doveli smo nekih desetak novih igrača i nećemo sada o imenima, s obzirom da su svi na svojevrsnoj probi i tek nakon nekog perioda ćemo se odlučiti koji od njih će biti angažovani. Otkrit ću vam samo da tu ima nekoliko već provjerenih igrača iz Srbije i Hrvatske i oni bi zaista mogli biti pojačanja. Važno je samo da smo na vrijeme počeli pripreme i da imamo dovoljno dana na raspolaganju da se sve to posloži, a moguće je da stignu i još neki igrači, prije svega iz našeg partnerskog kluba Sarajeva. Osim početka priprema, želim reći i da se vrijedno radi na infrastrukturi našeg stadiona, tako da uskoro možete očekivati i reflektore na terenu sa umjetnom travom, a u realizaciju ide i projekat obnove svlačionica i to sve planiramo u skorije vrijeme. Ostalo ćemo rješavati u hodu i može se reći da imamo dobru atmosferu nakon zimske pauze, rekao je Laletović.

Ovome ćemo dodati samo još informaciju da će Bosna u nedjelju odigrati i prvu prijateljsku utakmicu i to protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja na terenu sa umjetnom travom od 13 sati.

Scroll to Top