Emerson: Oduševili su me mladi igrači FK Sarajevo

Brazilski internacionalac Emerson Reis Luiz u zimskom prelaznom roku u ovoj sezoni stigao je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo. Emerson je potpisao dvogodišnji ugovor sa našim klubom, a prethodno je nosio dres mijanmarskog Yangona, gdje je surađivao sa sadašnjim Šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Miodragom Ješićem. Nastupajući za pomenuti klub brazilski veznjak odigrao je 53 utakmice, postigao je 25 golova, te je upisao i 24 uspješne asistencije, a spomenimo i to da je igrao još za Guariniju, Sao Bernardo, Brasilis, RB Brasil, Inter de Badedouro, Crac, Jatainese, FAS I Cachoeiro.

Sa dvadesetdevetogodišnjim Emersonom smo razgovarali o mnogim temama, a na početku, naš novi igrač prenio nam je svoje utiske o Fudbalskom klubu Sarajevo.

“Za sada mogu samo pozitivno reći. Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i lijepo sam prihvaćen od klupskog osoblja i igrača. To me mnogo raduje. Shvatio sam veoma brzo kolika je povezanost navijača i kluba i mogu reći da sam sretan što sam dio FK Sarajevo.”

Grad Sarajevo ostavio je lijep utisak na našeg Brazilca.

“Još uvijek nisam imao priliku da posjetim sve znamenitosti, ali je grad lijep i uživam svaki dan što sam ovdje. Nadam se da ću uskoro imati priliku bliže da upoznam sve znamenitosti Sarajeva.”

 Nakon prvih treninga, Emerson smatra da Bordo klub posjeduje kvalitetan igrački kadar.

“U ekipi ima zaista veliki broj odličnih igrača, a posebno su me oduševili mladi igrači, koji imaju veliku fudbalsku budućnost pred sobom. Nadam se da ću doprinijeti uspjesima ekipe. Sami treninzi su naporni. Stručni štab je nametnuo žestok ritam, ali mi dajemo sve na terenu svaki dan, kako bismo bili što bolje spremni za nadolazeće utakmice.”

Niske temperature i snježne padavine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su novitet za našeg novog fudbalera.

“Teško se naviknuti na vremenske prilike u Sarajevu, ali nastojim da se što brže prilagodim. Vrijeme je znatno drugačije nego u Brazilu gdje je uvijek toplo i sunčano, ali moram istaći da je ovo zanimljivo iskustvo za mene.”

Poslije sjajnih rezultata u prethodnim sezonama, Emerson očekuje da će nastaviti sa dobrim igrama i u FK Sarajevo.

“Dat ću sve od sebe na svakoj utakmici i na treninzima, kako bi napravio svoj doprinos u našim dobrim rezultatima. Vjerujem, ako budemo naporno radili i igrali sa mnogo želje, da mogu na osobnom planu ponoviti ono što sam uradio u posljednjoj ekipi u kojoj sam igrao, a da naš klub može ostvariti rezultate koji se očekuju. Želim pomoći svojim saigračima u tome i vjerujem da će FK Sarajevo imati uspješne rezultate u proljetnom dijelu sezone.”

Na kraju razgovora za zvaničnu stranicu Fudbalskog kluba Sarajevo, Emerson Reis Luiz imao je i poruku za navijače i simpatizere našeg kluba.

“Mnogo toga lijepog sam čuo, ali i vidio o atmosferi koju prave naši navijači. Nadam se da ćemo ih uvijek činiti sretnima i da ćemo zajedno proslavljati dobre rezultate našeg Sarajeva.”

Scroll to Top