Završni kamp Akademije FK Sarajevo u Visokom

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo, od 12. do 16. juna tekuće godine, organizuje završni kamp za dvadeset dječaka rođenih 2002. i 2003. godine, koji su svojim prikazanim fudbalskim umijećem, na prethodnim selektivnim kampovima u Visokom, Ključu, Maglaju i Lukavcu, nagovijestili da posjeduju talenat da postanu članovi prve profesionalne fudbalske Akademije na tlu Bosne i Hercegovine, Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Završni kamp Akademije Bordo kluba bit će održan u Visokom.

Poput prvog kampa, kojim je započeo obilazak gradova širom Bosne i Hercegovine, grad Visoko ugostit će mlade, talentovane dječake, a na terenima našeg partnerskog kluba, Nogometnog kluba Bosna Visoko, bit će odrađeni treninzi i prijateljske utakmice.

“Održavanje završnog kampa Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo u Visokom i na terenima NK Bosna još je jedan korak u nizu, koji pokazuje opravdanost saradnje između Bosne i Sarajeva. Moram ovim putem posebno istaknuti da je u Visokom, zbog nastale saradnje sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te poboljšanja infrastrukture, znatno porastao broj djece koja pohađaju naše mlađe uzraste, općenito interes za fudbal. Tako da kažem, omasovljenje napreduje, a to je zahvaljujući saradnji sa FK Sarajevo, te uspjehu Bordo kluba na takmičarskom planu i procvatu Kluba. Nakon ulaska gospodina Vincenta Tana je učinjena ekspanzija, koja je prenesena na Visoko. Sretni smo što smo dio Fudbalskog kluba Sarajevo i što je završni kamp u Visokom. Nadam se da će treneri Akademije upravo ovdje pronaći igrače koji će u narednim godinama donijeti nove trofeje u vitrine Bordo kluba.”, kazao je Predsjednik Nogometnog kluba Bosna Visoko i bivši prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Faruk Ihtijarević.

Završni kamp Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo realizuje se i zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Visoko, koja tradicionalno podržava razvoj sporta, naročito u radu sa mladima.

“Naša strategija glede sporta jeste poboljšanje infrastrukture i omasovljenje sporta. U ovom trenutku, to su za nas prioriteti. Rad sa mladima je od velikog značaja za nas. Saradnja sa Fudbalskim klubom Sarajevo je dala dobre rezultate i održavanje završnog kampa u Visokom je lijep događaj za grad Visoko, koji je prepoznatljiv kao grad sporta, a osim toga, grad je koji ima mnogo toga da ponudi i u poslovnom i privrednom smislu. Realizacijom samog kampa, grad Visoko se otvara, te aktivira se sportski život. U našem gradu postoji mnogo škola fudbala, te drugih klubova iz različitih sportova. Sportski duh u Visokom postoji i ovo je dodatni impuls, pokazatelj da sport i rad sa mladima ima podršku aktuelne izvršne vlasti.”, zaključila je Amra Babić, načelnica Općine Visoko.

Više informacija o Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo možete dobiti na e-mail akademija@fcsarajevo.ba ili na tel/fax (033) 664-262 i 222-280.


Scroll to Top