Visočki nogometaši ponovo na pobjedničkom kolosijeku: Bosna – Metalleghe 3:1 (0:0)

Nakon teškog poraza u derbiju protiv ekipe Sloge iz Siminog hana u prošlom kolu, nogometaši Bosne su se uspjeli vratiti na pobjednički kolosijek. Bosna je danas u Lukama dočekala ekipu Metalleghea iz Jajca i slavila rezultatom .

Prvo poluvrijeme ekipa Bosne mnogo bolja, ali bez realizacije, tako da je završeno 0:0, a onda u drugom dijelu prava golijada i još jedan preokret nogometaša Bosne.

U 51.minuti gosti stižu do 0:1 pogotkom Golomana. Ipak, svega šest minuta kasnije, u 57.minuti bilo je 1:1, a pogodio je Dizdarević koji je u igru ušao s klupe. Potpuni preokret stiže u 63.minuti preko Sadikovića, da bi u 69.minuti bilo već 3:1, a pogodio je Čabaravdić sa bijele tačke.

Do kraja utakmice Bosna je uspjela sačuvati loptu u svom posjedu i rutinski privesti meč kraju. U narednom kolu Bosna gostuje u Gradačcu kod ekipe Zvijezde.

Na tabeli su se stvari dodatno zakomplikovale nakon ovog kola, pa je prvu poziciju preuzeo Olimpic sa 23 boda. Druga je Sloga sa 22, treća Zvijezda sa 20, dok je Bosna izbila na četvrtu poziciju sa 19 bodova.

 

Scroll to Top