Velika nogometna imena na stadionu Luke u Visokom

Prijateljska utakmica između NK Bosna Visoko i FK Željezničar bila je prilika da na jednom mjestu vidimo tri velika BH nogometna imena kojima je zajednički imenitelj FK Željezničar. Kamera Nevena Krajišnika zabilježila je u jednom trenutku razgovor Saše Papca, Mirsada Bešlije i Ive Ištuka.

Saša Papac aktuelni je sportski direktor FK Željezničar, bivši reprezentativac BiH koji je bogatu nogometnu karijeru počeo u Širokom Brijegu 2000-te godine. Nakon toga je nastupao za austrijski Karnten, pa FK Austria Wien i kao kruna karijere bio je prelazak u legendarne Glazgov Rendžerse sa kojima je bio i prvak Škotkse. Za reprezentaciju BiH zabilježio je 41 nastup.

Mirsad Bešlija današnji stanovnik Visokog karijeru je počeo u mjestu svog rođenja Živinicama. U ekipi Slavena je proveo dvije godine od 1995-1997 kada dolazi u redove šampionske generacije NK Bosna gdje se zadržao naredne tri godine, da bi 2000-te prešao u redove FK Željezničar odakle odlazi u belgijski Genk sa kojim je igrao i Ligu prvaka. Kao i Papac i Bešlija se okušao u Škotskoj u redovima Hertsa gdje je proveo dvije godine nakon čega se vraća u Belgiju u ekipu Sint Truidensea odakle 2009.godine ponovo dolazi u Željezničar gdje zvanično i završava karijeru. Bešlija je dres reprezentacije nosio od 2001-2006.godine u generaciji sa Sašom Papcem i odigrao je 29 utakmica uz jedan postignut pogodak.

Ivo Ištuk aktuelni trener NK Bosna je u jednom trenutku bio i šef stručnog štaba FK Željezničar. Karijeru počeo u Livnu i kao igrač, tačnije golman NK Bosna ostavio najzapaženiji trag. Kao trener vodio je ekipe Širokog Brijega, Brotnje iz Čitluka, Čelika, Imotskog, HNK Rijeka, Sloge iz Ljubuškog i austrijskog TSV Hartberga.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top