Rizvanović: Sa prvom postavom smo se dobro suprostavili Želji

Mladi defanzivac Bosne iz Visokog Haris Rizvanović smatra je njegov klub danas pružio dobar otpor favorizovanom Željezničaru tokom prvog dijela pripremnog meča.

Inače, Plavi sa Grbavice su porazili Bosnu sa 4:2 u gostima, a Haris poručuje da bi jedan od razloga poraza njegovog tima mogla biti i činjenica da su on i saigrači još u trenažnom procesu i da su im noge ‘teške’.

“Korektna je utakmica bila što se nas tiče. Dali smo otpor Želji koliko-toliko. Igrali smo sa prvom postavom prvo poluvrijeme dobro. Bilo je 2:1 tada za Želju. Mislim da smo se dobro suprostavili sa prvom postavom. Još smo mi u trenažnom procesu, još su noge teške. Prekosutra igramo protiv Sarajeva, pa idemo 18-tog na pripreme gdje ćemo igrati još tri meča. Zato mislim da smo još teški i to je jedan od razloga poraza, svakako”, poručio je Rizvanovi u razgovoru za SportSport.ba.

Ovaj desni bek je dodao da u drugom dijelu sezone očekuje što bolji plasman svog tima.

“Što se tiče mene, zadovoljan sam kako sam odradio dosadašnji dio priprema. Mislim da bi trebao opravdati očekivanja uprave. Što se tiče plasmana u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH, očekujem da osvojimo što više bodova i da se ekipa što bolje plasira na tabeli”, poručio je mladi fudbaler.

Inače, Bosna iz Visokog se nakon prvog dijela sezone nalazi na 4. poziciji u Prvoj ligi Federacije BiH sa 28 osvojenih bodova, odnosno pet manje od lidera Zvijezde.

sportsport.ba

Scroll to Top