Veležu bod u Visokom, Slaven i Orašje sigurni

U jednom od derbija ovog kola Bosna i Velež su se sastali u Visokom, a nakon 90. minuta mreže se nisu tresle (0:0). Publika je mogla vidjeti veoma zanimljiv meč u kojem su gosti pokazali malo više, dok domaći nisu bili na svom nivou.

Prvo poluvrijeme pripalo je Veležu koji je bio opasniji, da bi u drugom poluvremenu zaprijetio Mujić (Bosna), ali stativa je spasila Mostarce. Nakon toga sjajna prilika za Brandaa, međutim golman Bosne Bekan brani i izbija u korner. Na kraju, bodom u ovom meču sigurno zadovoljniji mogu biti gosti.

NK Bosna Visoko – FK Velež 0:0 NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Hodžić, Hrelja, Mujić, Cana, Šarić, Rizvanović, Sadiković, Čulov.

FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Vasić, Isić, Imamović, Brandao, Garica, Doljančić, Kuduzović.

U Orašju je domaće Orašje sa 2:0 savladalo Igman iz Konjica. Strijelci za popularne Labudove sa Save bili su Marković i Tanturovski. Treba dodati da su gosti kraj meča dočekali sa dva igrača manje.

HNK Orašje – FK Igman Konjic 2:0 (1:0)

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Živković, Orkić, Marošević, Aletić, Marković, Prgić, Brković, Vidović, Lugavić

FK Igman: Abdulahović, Lončarić, Zeljković, Sultanić, Šabanović, Džafić, Đono, Drljević, Bešić, Salčinović, Razić.

Slaven je uspio na svom terenu slomiti otpor bihaćkog Jedinstva i na kraju slaviti sa 2:0. Prvo poluvrijeme nije bilo pogodaka, da bi u drugom mreža gostiju se zatresla dva puta. Prvo je pogodio početkom drugog poluvremena Omerkić, da bi pred sami kraj meča posao završio iskusni Mirnes Salihović kojem je ovo bio šesti pogodak u isto toliko kola. Treba istaći da su gosti na ovaj meč doputovali tek 50-tak minuta uoči početka meča, a razlog je navodno gužva u saobraćaju.

FK Slaven Živinice – NK Jedinstvo 2:0 (0:0)

FK Slaven: Brezičanin, Berbić, Omerkić, Majdančić, Todorović, Mujagić, Mašić, H.Salihović, Salhbegović, Kukić, M. Salihović.

NK Jedinstvo: Alijagić, Nuhanović, Karabegović, Omerdić, Halavać, Samaradžić, Crnomarković, Mustedanagić, Hrustanović, Zulić, Pendek.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/velezu-bod-u-visokom-slaven-i-orasje-sigurni/251228

Scroll to Top