Uščuplić, Puzigaća i Benko najavili utakmicu protiv Zrinjskog

Uoči nadolazeće ligaške utakmice protiv Zrinjskog, u svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana je press konferencija. Prisutnim medijima obratili su se trener prvog tima Sarajeva, Dženan Uščuplić, te naši prvotimci, Bojan Puzigaća i Leon Benko.

“Izuzetno bitna utakmica za nas kao i svaka naredna. Mi smo se maksimalno pripremili za utakmicu koja nas očekuje sutra. Nadam se jednoj kvalitetnoj partiji, a na protivniku je kako će se postaviti. Mi vrlo dobro znamo kako ćemo mi igrati, pogotovo na našem terenu. Svi igrači izuzev povrijeđenih su na raspolaganju stručnom štabu.”, rekao je Uščuplić na početku press konferencije, te dodao:

“Zrinjski je iskusna ekipa koja ima 7-8 igrača koji su blizu 30 godina i sigurno je da rezultat iz duela protiv Mladosti može zavarati. Ipak, ako mi budemo pravi, problema ne bi trebalo biti.”

Defanzivac, Bojan Puzigaća, istakao je da ekipa Zrinjskog izuzetno kvalitetna.

“Na nama je da odigramo dobru utakmicu. Zrinjski uz nas ima najbolju ekipu u ligi. Očekujem dobru posjetu i dobru utakmicu.”, rekao je Puzigaća, dodavši:

“Poslije utakmice sa Slavijom neki igrači su se žalili na lakše povrede i udarce. Purić se teško povrijedio, a jučer je operisan i svi mu želimo brz i uspješan oporavak. Mi smo se potrudili da se što bolje oporavimo za duel sa Zrijnskim nakon susreta u Lukavici. Zrinjski dočekujemo spremni. Oni ima iskusnu ekipu, ne bih im izdvajao dobre i loše strane. Mislim da neće biti problema ako mi odigramo onako kako treba.”

Napadač Bordo kluba, pozvao je na kraju press konferencije naše navijače da dođu u što većem broju na sutrašnju utakmicu.

“Imamo velike ambicije, imamo publiku i navijače koji su uz nas. Nadam se da će doći u velikom broju da nas podrže. Mi trebamo dobrom igrom i borbom za svaku loptu opravdati njihovu podršku”, rekao je Leon Benko.

“Svaka utakmica je teška, ali ako ono što se dogovorimo sprovedemo u djelo mislim da neće biti problema. Svi znamo koliko nam ova utakmica znači i moramo se baciti na glavu da se dobije ovaj susret.”, zaključio je naš napadač.

Scroll to Top