Svečano otvoren prvi Memorijalni nogometni turnir šehidima MZ Gračanica

Danas je u Gračanici, na stadionu “Kemal Uzunalić – Švabo” počeo prvi Memorijalni nogometni turnir šehidima Mjesne zajednice Gračanica.

Kako smo i pisali u najavi turnira u okviru ove dvodnevne sportske manifestacije učestvuju četiri ekipe koje će se nadmetati za pehare, a to su:

  • FK Gračanica Kosmos
  • NK Trijumf Podvinci
  • NK Sloboda Vratnica i
  • NK Jedinstvo Ljubinići.

Prva utakmica odigrana je danas između NK Trijumf i NK Jedinstvo, prije samog zvaničnog otvorenja turnira, a u ovoj utakmici bila je bolja ekipa NK Trijumf, koja je savladala Jedinstvo rezultatom 2:0.

Nakon ove utakmice upriličena je i sama svečanost otvorenja ovog turnira u okviru koje su se prisutnima obratili prvo predsjednik Savjeta MZ Gračanica Emir Uzunalić, a zatim i otac šehida i bivšeg igrača FK Gračanica, Kemala Uzunalića – Švabe, koji je zvanično proglasio ovaj turnir otvorenim.

Pored svih drugih gostiju i posjetilaca turnira prisutni su bili i predstavnici porodica šehida i poginulih boraca, sponzori, te predstavnici općinske administracije.

 

Tokom same svečanosti dodijeljene su i zahvalnice onim prijateljima turnira i NK Gračanica koji su do sada zaslužni za uspjehe i napredak kluba, a između ostalih dodijeljena je i zahvalnica našem portalu, Visoko.co.ba, te se ovom prilikom zahvaljujemo organizatorima, sa željom da FK “Gračanica – Kosmos” ostvari sjajne rezultate u nogometnoj ligi ZDK.

 

Pored svih aktivnosti na svečanosti otvorenja predstavljena je i knjiga pod nazivom “FK Gračanica”, autora Čedomira Adamovića, u kojoj je opisan rad i historijat kluba.

Nakon što je turnir zvanično otvoren odigrana je i posljednja utakmica za danas između ekipa FK Gračanica Kosmos i NK Sloboda Vratnica, a u ovom susretu bolja je bila ekipa domaćina koja je upisala pobjedu rezultatom 5:2.

Tokom sutrašnjeg dana biti će odigrane još dvije utakmice, ona za treće mjesto između ekipa NK Jedinstvo i NK Sloboda od 15:30 sati, nakon čega slijedi od 17:15 sati revijalni susret ekipa omladinskog pogona FK Gračanica i ŠF Čaja.

Od 18:00 sati bit će odigrano veliko finale između ekipa FK Gračanica Kosmos i NK Trijumf, nakon čega slijedi i dodjela medalja i pehara, te zatvaranje turnira.

Scroll to Top