Reorganizacija trenerskog kadra u Akademiji: Alagić vodi juniore, Uščuplić kadete

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo započela je sa pripremama za proljetni dio takmičarske sezone 2015/16, a u skladu sa optimiziranjem kvaliteta trenažnog procesa, izvršena je reorganizacija stručnih štabova selekcija Akademije našeg Kluba. Tako će U-19 selekciju Fudbalskog kluba Sarajevo sa klupe voditi Sanjin Alagić, čiji će pomoćnik biti Admir Hasančić, a U-17 ekipu Dženan Uščuplić, kojem će asistirati Muhamed Džakmić.

“Reorganizacijom trenerskog kadra želimo dodatno poboljšati rad sa našim polaznicima, a koristim priliku da se zahvalim gosp. Nedžadu Kuruzoviću, sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja, a koji je u proteklih nekoliko mjeseci radio sa našim juniorima. Ispred našeg kolektiva mu želim sreću i uspjeh u nastavku trenerske karijere.”, izjavio je Šef Akademije, Almir Hurtić.

Zimski period u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo iskorišten je i kako bi se izvršila dopunska selekcija, te dodatno poboljšao kvalitet u našim ekipama.

“Naši polaznici su već nekoliko dana u pogonu i imamo kvalitetne uslove za rad u Trening Centru FK Sarajevo. Do početka priprema odigrati ćemo i nekoliko kvalitetnih prijateljskih utakmica, kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva. Zadovoljni smo urađenim na planu poboljšavanja dopunske selekcije. Nekoliko kvalitetnih dječaka je stiglo u naše redove i pojačat će konkurenciju u kadetima i pionirima”, dodao je Hurtić.

Selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo poslije jesenjeg dijela prvenstva nalaze se u vrhu ligaških tabela raznih starosnih kategorija, a naši juniori brane naslov osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, dok kadeti i pioniri brane šampionsku titulu.

Pratite Akademiju FK Sarajevo na društvenoj mreži facebook, a više informacija možete saznati klikom na LINK.


HIFA-HD (1)

Scroll to Top