Preminuo Bakir “Barba” Sirćo nekadašnji golman NK Bosna, sutra posljednji ispračaj

Bakir – Barba Sirćo (61), nekadašnji igrač NK Bosna i zeničkog Čelika i bivši trener golmana NK Zenice i Čelika preminuo je posljedica srčanog udara u Zenici. Smrt ga je zatekla na mjestu koje mu je bilo cijeli život posao i zanimacija – na nogometnom terenu. To se dogodilo na terenima škole nogometa Tempo sport u Zenici gdje je u posljednje vrijeme radio kao trener golmana. Iako je ekipa ekipa zeničke Hitne medicinske pomoći došla koji minut nakon obavještenja, nije bilo pomoći za Sirću, pa je dežurni ljekar mogao samo konstatovati smrt.

Prije otprilike mjesec dana Sirćo je bio u Kantonalnoj bolnici Zenica zbog srčanih problema. Nakon tretmana otpušten je iz bolnice i vratio se radu sa najmlađima ove škole,”, kazao nam je Nermin Šabić, nekadašnji bh. reprezentativac i osnivač škole nogometa Tempo sport. Bakir Sirćo bio je omiljen među sportskim radnicima u Zenici, ali i svih koje je trenirao.

Mnogobrojni prijatelji i rodbina sutra će se oprostiti od Bakira Barbe Sirče, bivšeg golmana Čelika i Bosne iz Visokog, te trenera golmana NK Zenica i ŠK Tempo Sport Zenica.

Scroll to Top