Predpionir NK “Bosna” pobjednici sportskih igara u Sarajevu

IPredpioniri NK “Bosna” Visoko su osvajači sportskih igara mladih, koje su održane u Sarajevu.

Naši dječaci, predvođeni trenerom Edinom Muzaferijom – Žutim, su napravili još jedan ogroman uspjeh, te su na najbolji način promovirali naš klub i grad. Ovi dječaci su u posljednje vrijeme napravili mnogo uspjeha, te su se uvijek sa turnira vraćali sa medaljama, što je jasan dokaz da se ozbiljno radi u omladinskim selekcijama našeg kluba.

Inače, naša ekipa je odigrala 5 susreta, te je pobijedila u svim ovim mečevima. U prvoj utakmici je “pala” ekipa “Rudanka” iz Doboja, rezultatom 1:0, a pogodak je postigao Nurdin Bešlija. U drugoj utakmici naši dječaci su pobijedili ekipu “Tuzla”, također 1:0, a strijelac je bio Filip Taraba. Treća utakmica je završena rezultatom 2:1, strijelci su bili Nurdin Bešlija i Amer Husić, a protivnik je bila ekipa “Mladost” Tinja. U polufinalnoj utakmici naši dječaci su “sredili” i ekipu Čapljine, pogotkom Filipa Tarabe, dok su u finalu rasturili bugujansku Iskru golovima Tarabe i Bešlije te su zasluženo osvojili prvo mjesto.

UO, igrači i svi uposlenici kluba, od srca čestitaju treneru Muzaferiji i našim dječacima, uz nadu da će nastaviti sa dobrim radom, te da će naš klub postati simbol dobrog rada sa omladinskim kategorijama.

Vrijedi istači da je naša ekipa osvojila prvo mjesto u konkurenciji od 26 ekipa.

Već 18-og naša ekipa putuje u Split na balkansko prvenstvo gdje će predstavljati naš klub, grad ali i državu Bosnu i Hercegovinu.

Scroll to Top