Povrede limitiraju sastav za utakmicu sa Krajinom

Idriz i Djuro Dzafic

 

U utakmicu 20 kola 1 Lige Federacije BiH, izmedju NK Bonsa i FK Krajina a koja je na rasporedu u subotu 06.04.2013 na stadionu Luke sa početkom u 16:00 h, Karioke ulaze oslabljene za par igrača koji su nosili igru u nastavku prvenstva.

Na utakmici sa bugojanskom Iskrom, koja nam je podsječanja radi oteta, britki stoper žuto ljubičastih, Ermin Pleh zaradio je treči žuti karton zbog čega propušta ovu itekako bitnu utakmicu u borbi za opstanak a da jedna nevolja ne dođe sama, pobrinuo se Idriz Dafić, vođa navale naše ekipe, koji je na jučerašnjem treningu prilikom atraktivnog šuta škaricama zadobio isčašenje ramena i predviđa se pauza od najmanje mjesec dana a nije isključen ni oprativni zahvat radi saniranja povrede.

Tu nevoljama svakako nije kraj jer je na današnjem treningu, ozljedu butnog mišiča obnovio je dugo očekivani U 21 reprezentativac Crne Gore Sead Banda, koji vjerovtno neče debitovati ni ove subote za žuto ljubičaste.

Ono što donekle budi optimizam jeste svakako povratak Hasanhodžića nakon odrađene suspenzije, te vidan napredak oporavljenog Nedima Hiroša koji odlično trenira a u Bugojnu je pružio sjajnu partiju.

Nadamo se da če do subote strateg Ivo Ištuk uigrati ekipu za prvu pobjedu u nastavku sezone i korak naprijed ka obezbjeđenju ostanka u ligi.

Scroll to Top