Počele pripreme NK “Bosna” Visoko: Održana prozivka igrača

Danas je na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom održana prozivka igrača Nogometnog kluba “Bosna” Visoko, kojom su zvanično počele pripreme ovogo nogometnog kolektiva za novu sezonu 2016/17. Nakon sjajne prošle sezone, u okviru koje su Visočani postigli zapažene rezultate, plasiravši se na treće mjesto Prve nogometne lige Federacije BiH, ove sezone Visočani će pokušati napraviti još bolji rezultat, ali u skladu sa raspoloživim igračkim i finansijskim resursima.

Na stadionu u Lukama danas je izvršena prozivka blizu 30 igrača koji će se u toku priprema boriti za svoje mjesto u prvoj ekipi visočke Bosne, a među kojima se nalaze igrači koji su i u prošloj sezoni pružili dobre partije u ovom klubu, ali i mnogo novih, mladih igrača koji će pokušati pronaći svoje mjesto u klubu.

Same pripreme NK Bosna bit će u cijelosti održane u Visokom, a u narednih 15-ak dana igrači koji su danas bili prisutni na prozivci pokazat će svoje kvalitete kako bi stručni štab ovog kluba, predvođen trenerom Farukom Dedićem, odredio sastav ekipe za narednu sezonu.

Također, na današnjoj prozivci igrača kluba najavljeno je i formiranje radnog tijela u okviru NK Bosna Visoko, koje će biti zaduženo za prijedlog i imenovanje novog predsjednika Upravnog odbora kluba, budući da je dosadašnji predsjednik Faruk Ihtijarević napustio ovu funkciju zbog angažmana u FK Sarajevo, a iz NK Bosna Visoko kazali su kako popularni visočki Pape ostaje član UO kluba i podrška visočkom nogometu.

Svakako će biti zanimljivo pratiti sve novosti iz visočkog nogometnog kolektiva, koje ćete kao i proteklih sezona moći pronaći na vašem omiljenom portalu Visoko.co.ba, a u nastavku pogledajte kraću fotogaleriju sa današnjeg okupljanja igrača na Gradskom stadionu Luke.

Scroll to Top