Pioniri NK Bosna igraju u Maglaju playoff za titulu prvaka

Pioniri NK Bosna Visoko završili su regularni dio prvenstva i ostali su neporažena ekipa do sada u 2024.godini. Odigrali su 8 prvenstvenih utakmica, gdje su ostvarili 7 pobjeda i 1 remi.

Prije početka prvenstva su odigrali 6 prijateljskih utakmica, gdje su zabilježili 5 pobjeda i 1 remi. Prijateljske utakmice su igrane sa premijerligašima, FK Sarajevo i FK Željezničar gdje su u obje utakmice zabilježili pobjede. Tako da ekipa pionira ima niz od četrnaest utakmica i nizom pobjeda, što do sada nijedna selekcija nije ostvarila.

Regularni dio prvenstva su završili sa gol razlikom 27:4. Također ekipa pionira igra u nedjelju 26.05.2024.god., utakmicu playoffa u Maglaju sa ekipom BFK Simm Bau gdje se bore za titulu prvaka.

-“Želim da se zahvalim UO NK Bosna Visoko, predsjedniku kluba gosp. Bijedić Emiru i podpredsjedicima Jašarspahić Adnanu i Vračo Emiru, koji su ukazali povjerenje i dali punu podršku, kako meni tako i svim ostalim trenerima i selekcijama NK Bosna Visoko. – rekao je za Visoko.co.ba trener Edina Muzaferija koji zajedno sa Avdom Seferovićem čini stručni štab pionirske selekcije NK Bosna.

NK Bosna / Visoko.co.ba

 

Scroll to Top