Pavlović i Runda za BNM o transferu Raula de Garcie u Bosnu Visoko

Ekipa Bosne iz Visokog ove sezone ima samo jedan cilj a to je plasman u Premijer ligu BiH, stoga su odlučili pojačati tim sa igračem iz Paname Raulom de Garciom.

Upravo ovaj transfer je bio povod za razgovor sa zastupnicima Raula de Garcie, Danielom Pavlovićem i Nedimom Rundom. Podsjetimo, njihovim zaslugama su na probu u Bosnu došli Zachary Snyder, Jose Manuel Lopez, te Raul de Garcia.

Kakvi su bili prvi utisci Raula nakon dolaska u Bosnu?

Runda: Raul je kao i ostala dva igrača bio oduševljen sredinom, ali i načinom na koji su ga prihvatili u Visokom. Od prvog momenta je primljen kako od igrača tako i od Uprave i zaista je oduševljen svime u Bosni.

Pavlović: Sva tri igrača su sjano dočekani od strane svih u klubu. Zaista se želim zahvaliti svima u Bosni koji su učinili sve da se ovi fudbaleri osječaju kao kod kuće. Time su iz Bosne dokazali kako su ozbiljan klub i zdrava sredina.

Snyder i Lopez nisu ostali u Bosni. Možete li nam reći nešto o tome?

Runda: Snyder i Lopez su zadovoljili ukuse struke, ali Bosna u ovom trenutku ima po dva domaća igrača i to je osnovni razlog zašto i oni nisu potpisali.

Pavlović: Snyder i Lopez se vračaju u Ameriku, gdje ostaju do ljeta. No, naša saradnja s njima se ne prekida. Oni će na ljeto ponovo doći u našu zemlju, gdje će se, uvjeren sam, nametnuti u nekom od klubova.

Za Raula su interes pokazale i neke od ekipa iz Premijer lige. Zašto ste se odlučili za Bosnu Visoko?

Runda: Bosna ima sjajnu ekipu, jako je zdrava sredina i upravo to je jedan od razloga što smo se odlučili za njih. Mislim da je Bosna idealna sredina za razvoj jednog mladog igrača. Uvjeren sam da će se Raul vrlo brzo adaptirati i postati neizostavan dio tima iz Visokog.

Pavlović: Istina je da su nas kontaktirala dva premijerligaša za Raula, ali smo se odlučili za Bosnu. Naše ambicije, ambicije Raula i ambicije Bosne su se poklopile. Bosna je lider Prve lige FBiH, i nadam se da će Raul dati doprinos u ulasku Bosne u Premijer ligu. Želim napomenuti da će ukoliko Bosna izbori plasman u Premijer ligu BiH, biti najozbiljniji kandidat da zadrži Raula u svojim redovima. Ljudi iz kluba su bili izuzetno korektni i nastavak saradnje bi bio jedan vid zahvalnosti zbog toga.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Runda: Mi nastavljamo pratiti igrače sa područja Amerike. Uskoro idemo u Ameriku gdje će se održati jedan kamp za fudbalere do 21 godine, i tu ćemo skautirati igrače. Mišljenja sam da tu zaista ima materijala za Premijer ligu, te ćemo nastaviti dovoditi igrače iz tih predjela.

Pavlović: Transfer Raula je za nas veliki uspjeh, obzirom da smo novi u ovom poslu. No, tu ne želimo stati. Želimo da na ljeto dovedemo još igrača u BiH koji će biti hit. Nije isključen dolazak još nekih fudbalera i u januarskom prelaznom roku, ali o tome ćemo ako se ti transferi ostvare.

www.bnm.ba

Scroll to Top