Održana završna svečanost kampa Akademije FK Sarajevo u Visokom

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo od 12. do 16. juna održala je u našem gradu završni kamp za dječake 2002. i 2003. godište, koji su izabrani iz kampova u Visokom, Ključu, Maglaju i Lukavcu, a koji su pokazali izvjesni talenat i sposobnost.

Danas je u Multimedijalnom centru Prijeko upriličena kraća svečanost, na kojoj su prezentovani rad Akademije FK Sarajevo i sam kamp koji je održan u Visokom, te su ovom prilikom uručeni i prigodni pokloni i nagrade za sve one koji su zaslužni da se ovaj kamp održava u Visokom, kao i za sve male fudbalere koji su ovih dana vrijedno trenirali u ovom kampu.

Naravno, najzaslužniji faktor za dolazak ovog kampa u Visoko jeste NK Bosna Visoko, te smo na ovoj svečanosti razgovarali sa članom visočkog kluba, Mirzom Alimanovićem.

“Želio bih da pozdravim, prije svega, sve čitaoce vašeg portala i vas novinare redakcije Visoko.co.ba koji nas vrijedno pratite sve ovo vrijeme. Dakle, u saradnji sa FK Sarajevo, Općinom Visoko, Franjevačkim samostanom Visoko i NK Bosna Visoko ovih pet dana je održan centralni, završni kamp za dječake rođene 2002. i 2003. godine. Nakon pet kampova koji su održani diljem Bosne i Hercegovine, od kojih je jedan održan u Visokom, ovo je završni i izuzetno nam je drago i velika nam je čast ugostiti jednu ovako značajnu fudbalsku akademiju, kakva je Akademija FK Sarajevo.” – kazao je u razgovoru za Visoko.co.ba Mirza Alimanović.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top