Faruk Kulović za Visoko.co.ba: “Da, novi sam trener GOŠK-a”

Nakon što je u Dnevnom listu direktor NK GOŠK-a Lujo Ilić izjavio: ”S Kulovićem smo se dogovorili do kraja sljedeće sezone, jer on dobro poznaje ovu ekipu”, kontaktirali smo visočkog nogometnog stručnjaka i zatražili potvrdu ove informacije što smo i dobili. Tako da će od naredne sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, Faruk Kulović biti šef stručnog štaba tima iz Gabele.

Faruk Kulović je bivši igrač NK Bosna, danas profi trener koji je u dva navrata bio i šef stručnog štaba NK Bosna Visoko u vrijeme dok je Bosna nastupala u Premijer ligi BiH 2001. i 2002.godine. Nakon NK Bosna, Kulović odlazi u UAE gdje radi godinu dana u sezoni 2004/2005. Od 2005. pa sve do 2008.godine Kulović je u Kuvajtu u klubu koji tri godine zaredom osvaja prvenstvo, a uz sve to bio je i osvajač “Princ Kupa” 2007.godine.

U sezoni 2007/2008., Kulović je prvi trener “A” reprezentacije Kuvajta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.godine u Južnoj Africi. Nakon toga odlazi u Al Nasr iz Rijada (Saudijska Arabija) gdje se kratko zadržava. Al Wahda iz Damaska je naredna destinacija 2009.godine, radi se o klubu koji je bivši prvak Azije i jedan od najboljih klubova Sirije svih vremena.

Već naredne 2010.godine Kulović je u FC Seeb iz Omana gdje se zadržava do 2012.godine kada preuzima FC Suwaiq ekipu koja je bila višestruki prvak Omana. U BiH se vraća 2013.godine kada prvi puta odlazi u GOŠK iz Gabele gdje će raditi do ljeta 2014.godine. Iste te godine napušta BiH i odlazi u Sudan gdje preuzima Al Ahli iz Khartuma na čijem čelu je bio do ljeta 2015.godine.

Kako je potvrdio za Visoko.co.ba Faruk Kulović je od juna mjeseca 2015.godine ponovo na klupi GOŠK-a.

U bogatoj trenerskoj karijeri ovog Visočanina vidljivo je da je radio u prestižnim klubovima koji su bili višestruki prvaci u svojim zemljama.

FC Kuwait je šampion Azije u posljednje vrijeme jedan od najboljih klubova Azije, osvajač je AFC-a 2010. i 2011.godine.

Al Wahda iz Damaska je bila prvak Azije 2003.godine i višestruki je prvak Sirije.

Nasr iz Rijada je višestruki prvak Saudijske Arabije i prvak Azije.

Su Waiq iz Omana višestruki je prvak Omana i jedna od najboljih ekipa u zadnjih 10 godina u Omanu.

Al Ahli iz Khartuma višestruki prvak Sudana i jedan od najstarijih klubova u Africi, osnovan 1919.godine. Bio je prvak Afrike 1994.godine.

GOŠK iz Gabela je ponovo destinacija ovog trenera koji je ostavio snažan dojam na Kulovića i to je razlog što je prihvatio ponudu GOŠK-a, jer iz porodičnih razloga ostaje u BiH, a klub iz Gabele ima prednost za Kulovića u odnosu na druge klubove.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top